Το σωματείο γυναικείων δικαιωμάτων Μωβ ζήτησε άδεια από το υπουργείο Μεταναστευτικής πολιτικής, στις 13/9/16, για να επισκεφθεί τα δύο στρατόπεδα στη Μυτιλήνη, Καρά Τεπέ και Μόρια, για τη διανομή του φυλλαδίου μας που απευθύνεται στις γυναίκες πρόσφυγες και ενημερώνει για τα θέματα ασύλου, στα οποία συμπεριλαμβάνεται η έμφυλη βία. Η άδεια δεν μας δόθηκε. Το φυλλάδιο αυτό, το οποίο μπορείτε να βρείτε στην ηλεκτρονική μας εφημερίδα tomov.gr σε πέντε γλώσσες και για τα ελληνικά στο σύνδεσμο: tomov.gr/wp-content/uploads/2016/07/2016-tomov-asylum-leaflet-greek.pdf, το έχουμε ήδη μοιράσει σε αρκετές δομές διαβίωσης προσφύγων που είναι κατειλημμένες και αυτοδιαχειριζόμενες, επίσης σε αντιρατσιστικά φεστιβάλ και σε πολλούς αλληλέγγυους-αλληλέγγυες που το διανέμουν σε όλη τη χώρα.
Διαμαρτυρόμαστε για την αντιδημοκρατική αυτή στάση, που πέραν των έντονων διαφωνιών μας ως προς τη συνολική εκ μέρους της ελληνικής πολιτείας διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος, επισημαίνουμε ότι δεν συνάδει καν με το διακηρυγμένο σκοπό της κυβέρνησης, αυτόν της σύνδεσης των προσφύγων με την υπόλοιπη κοινωνία, ώστε να σπάσει ο αποκλεισμός.
Όπως είναι γνωστό, και έχουμε αναφέρει και στην ηλεκτρονική μας εφημερίδα tomov.gr, έχει εκφραστεί ανησυχία από διεθνείς οργανισμούς όπως η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, η Διεθνής Αμνηστία αλλά και οργανώσεις πολιτών, για την έμφυλη βία εναντίον των γυναικών προσφύγων είτε στις χώρες προέλευσής τους, είτε στο ταξίδι τους προς την Ευρώπη, αλλά και σε χώρους διαβίωσης όπως ήταν η Ειδομένη και όπως είναι ακόμα και τα υπό κρατικό έλεγχο στρατόπεδα. Αυτός είναι ένας ακόμα λόγος για να διευκολύνεται το έργο της ενημέρωσης μιας φεμινιστικής συλλογικότητας όπως η δική μας, για την προσέγγιση των γυναικών προσφύγων, αλλά η κυβέρνηση ακολουθεί τη δική της απαγορευτική πολιτική.
Τέλος, δηλώνουμε ότι καμιά απαγόρευση δεν θα σταματήσει τη δραστηριότητά μας, έχουμε μάθει να συνεχίζουμε κάθε αγώνα, μεγάλο ή μικρό, σε δύσκολες συνθήκες, ακόμα και σε πέτρινα χρόνια του παρελθόντος.


Το διοικητικό Συμβούλιο του Μωβ
ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2023 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet