katharistries

Τέλος στις σχέσεις εργολαβίας στον τομέα της καθαριότητας, της φύλαξης και της σίτισης του Δημοσίου, επιχειρεί να θέσει ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Χριστόφορος Βερναρδάκης, με την τροπολογία για τις συμβάσεις εργασίας, που ψηφίστηκε την περασμένη εβδομάδα.
Από το 1999, παρότι η ανάγκη των συγκεκριμένων εργασιών είναι πάγια και μόνιμη, αντί οι εργαζόμενοι να προσλαμβάνονται απευθείας από το Δημόσιο, παρείχαν τις υπηρεσίες τους μέσω εργολάβων. Αποτέλεσμα αυτού ήταν αφενός το Δημόσιο να χάνει πολλά χρήματα, καθώς ολοένα οι εργολάβοι αύξαναν το κόστος τους, ενώ υπήρξαν και σωρεία παραδειγμάτων ρεμούλας, με πλασματικούς εργαζόμενους προκειμένου να εισπράττουν περισσότερα χρήματα. Αφετέρου, και το σημαντικότερο, οι εργαζόμενοι σε αυτό το καθεστώς βιώνουν την πλήρη εκμετάλλευση.
«Πρόκειται για τη χειρότερη μορφή εργασίας. Όλες τις εκμεταλλεύσεις περιλαμβάνει: μαύρη και ανασφάλιστη εργασία, πλασματικά ωράρια και άτομα, ώστε να κλέβουν και από το δημόσιο, αλλά και από εμάς χρήματα. Τι να σας πω για τις συνθήκες εργασίας σε εργολαβία; Ποτέ δεν έχουμε πληρωθεί κανονικά το μισθό μας. Ποτέ δεν μας καταβλήθηκε ολόκληρος, ποτέ δεν πήραμε δώρα, επιδόματα…» περιγράφει η καθαρίστρια από την Παναττική Ένωση Καθαριστριών και Οικιακού Προσωπικού, που εργάζεται σε δημόσιο νοσοκομείο, Βλασσία Δημητρακοπούλου.
Το τέλος, όμως, που τίθεται δεν είναι παρά για περιορισμένο χρονικό διάστημα, καθώς οι εργαζόμενοι σε αυτούς τους τομείς στις δημόσιες υπηρεσίες, τις ανεξάρτητες αρχές, τα ΝΠΔΔ, ΝΠΙΔ και στους ΟΤΑ, θα υπογράψουν ατομικές συμβάσεις με το Δημόσιο χωρίς τον εργολάβο, αλλά θα είναι ορισμένου χρόνου (μέχρι και 24 μήνες).

Παντού το εμπόδιο των μνημονίων

Αυτό συμβαίνει γιατί, όπως περιγράφεται στην τροπολογία, παρά το γεγονός ότι οι ανάγκες για τις υπηρεσίες των εργαζομένων είναι πάγιες και άρα θα έπρεπε να καλυφθούν με οργανικές θέσεις μόνιμου προσωπικού, από το 2010 με το πρώτο μνημόνιο απαγορεύονται οι μόνιμες προσλήψεις στο Δημόσιο ή με σύμβαση αορίστου χρόνου μέχρι το τέλος του 2018 (ενώ πολλές και από αυτές που υπήρχαν σε αυτούς τους τομείς καταργήθηκαν το 2014). Έτσι, λοιπόν, διαφαίνεται για μια ακόμη φορά οι περιορισμένες δυνατότητες για άσκηση πολιτικής μέσα στα πλαίσια της δημοσιονομικής πειθαρχίας και της επιτροπείας.
«Λένε πως το κάνουν για να διώξουν τους εργολάβους, αλλά γίνεται αυτό αν πρόκειται μόνο για 24 μήνες; Από το 1999 φωνάζουμε να καταργηθούν οι εργολαβίες. Είμαστε απαραίτητοι και βασικοί εργαζόμενοι, αν θέλουν όντως να τις καταργήσουν πρέπει να μας προσλάβουν μόνιμους ή με συμβάσεις αορίστου χρόνου. Αλλιώς φαίνεται σαν να είναι για ψηφοθηρικούς λόγους», εκφράζει την απογοήτευή της η Β. Δημητρακοπούλου.
Ταυτόχρονα, περιγράφει την αδικία που υφίστανται και με τις ατομικές συμβάσεις στα νοσοκομεία, καθώς από τη μία περνούν στο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων, και άρα δεν δικαιούνται δώρα και επιδόματα, και από την άλλη, όμως, δεν έχουν το θετικό του δημοσίου της μόνιμης πρόσληψης. Ενώ θέτει και ένα σημαντικό κενό που εντοπίζεται από την Ένωση καθαριστριών στην τροπολογία όσον αφορά τους αλλοδαπούς, μη κοινοτικούς, εργαζόμενους, που δεν γίνεται αναφορά για το αν θα ισχύσει και για αυτούς η δυνατότητα σύναψης ατομικής σύμβασης.
«Μας έχει πιάσει το παράπονο γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ όταν ήταν αντιπολίτευση έκανε συνέχεια επερωτήσεις στη Βουλή για το ζήτημά μας και τώρα φέρνει αυτό. Και η εξωκοινοβουλευτική αριστερά, όμως, δεν είναι καλύτερη, γιατί τώρα το παίζουν αγωνισταράδες και κάνουν διαβήματα για τις καθαρίστριες, αλλά όταν εμείς πηγαίναμε παλαιότερα να τους ζητήσουμε βοήθεια, σφύριζαν αδιάφορα», σημειώνει η Β. Δημητρακοπούλου.
Ενώ για τις δεξιές παρατάξεις γνωρίζουμε όλοι την τοποθέτησή τους στο ζήτημα, που δεν την κρύβουν άλλωστε. Ενώ η τροπολογία ψηφίσθηκε από τα κόμματα της κυβέρνησης, το ΚΚΕ και την Ένωση Κεντρώων, καταψηφίσθηκε από ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι, καθώς «στρέφεται κατά του ιδιωτικού τομέα», όπως λένε κομψά την εργολαβική εκμετάλλευση εργαζομένων.

Τζέλα Αλιπράντη
ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2021 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet