ΘΕΑΤΡΙΚΑ ΝΕΑ

«Ανκόρ» στο θέατρο Άττις

theatrika

Σε σκηνοθεσία Θεόδωρου Τερζόπουλου, ανεβαίνει στις 25 Νοεμβρίου το έργο του Θωμά Τσαλαπάτη Ανκόρ, στο θέατρο Άττις, που φέτος γιορτάζει τα τριάντα του χρόνια. Κάθε παράσταση του Τερζόπουλου είναι θεατρικό γεγονός, ας επιτραπεί όμως στο «Θεατή» σήμερα, να ενημερώσει για την παράσταση με έμφαση όχι στο σκηνοθέτη, που έχουμε πλειστάκις εκφράσει την εκτίμησή μας στο έργο του, αλλά στον συγγραφέα. Νέος στην ηλικία, ο Θωμάς Τσαλαπάτης, συνεργάτης της εφημερίδας μας, αρθρογράφος της Εφημερίδας των Συντακτών και άλλων εντύπων, έχει ήδη πίσω του ένα ωραίο, ώριμο ποιητικό έργο, που προοιωνίζεται μια δυνατή συνέχεια. Είναι, επίσης, δοκιμιογράφος και θεατρικός κριτικός. Ο Θεατής τον παρακολουθεί από τα πρώτα του κείμενα, θεωρητικά και ποιητικά, που δημοσίευσε όντας πάρα πολύ νέος, και τον είχε από τότε ξεχωρίσει ανάμεσα στους ομηλίκους του δημιουργούς για την εύστοχη, πρωτότυπη σκέψη και το διακριτικό ποιητικό ιδίωμα.

Το Ανκόρ είναι ποιητικό κείμενο, με το οποίο ο Τερζόπουλος ολοκληρώνει το τρίπτυχο που άνοιξε με το Alarme και συνεχίστηκε με το Amor. «Στον πυρήνα της η σύγκρουση ως μυθική αρχή της δημιουργίας και του χρόνου. Η πυκνή δύναμη της συνάντησης των σωμάτων επί σκηνής και η σαδιστική κατανάλωση του ενός από τον άλλον αφανίζει στο τέλος και τους δύο. Οι ηθοποιοί μ’ ένα χαμόγελο, σαν χαραγμένο από ξυράφι, συνεχίζουν ψιθυρίζοντας «κι άλλο, κι άλλο… Encore» μας εξηγούν οι συντελεστές.

Ο Θεόδωρος Τερζόπουλος εκτός από τη σκηνοθεσία υπογράφει επίσης τη σύνθεση των κειμένων και τη σκηνική εγκατάσταση, η μουσική είναι του Παναγιώτη Βελλιανίτη, οι φωτισμοί του Κ. Μπεθάνη. Παίζουν οι ηθοποιοί: Σοφία Χίλλ και Αντώνης Μυριαγκός.

Παραστάσεις: Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο, στις 9μ.μ., Κυριακή, στις 7μ.μ., στο θέατρο Άττις (Λεωνίδου 7, Μεταξουργείο, τηλ. 210 5226260).

 
ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2021 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet