Οι συζητήσεις για το Κυπριακό προχωρούν με γοργούς πια ρυθμούς. Ποιο το συμπέρασμα από τη συνάντηση στη Γενεύη;
Η διάσκεψη της Γενεύης αποτελεί κρίσιμο βήμα στην προσπάθεια για την επίλυση του Κυπριακού. Έχει μέχρι στιγμής συντελεστεί σημαντική πρόοδος και πρέπει η δυναμική επίλυσης που έχει αναπτυχθεί να προστατευτεί και να αξιοποιηθεί.
Στις δικοινοτικές συνομιλίες συντελέστηκε πρόοδος, παρά τις διαφορές που παραμένουν –για πρώτη φορά μετά το 1974 ανταλλάχτηκαν χάρτες – ενώ επίσης για πρώτη φορά μπαίνει στο τραπέζι το ζήτημα της ασφάλειας και των εγγυήσεων. Οι συνομιλίες θα συνεχιστούν από τις 18 Ιανουαρίου σε τεχνικό και διπλωματικό επίπεδο και τώρα όλα θα εξαρτηθούν από τη βούληση και την αποφασιστικότητα όλων για μια δίκαιη και βιώσιμη λύση. Τώρα είναι η ώρα της ευθύνης, ώστε να μην χαθεί το μομέντουμ και η Διάσκεψη να συνεχιστεί με την παρουσία και του πρωθυπουργού. Δεν χρειάζονται ούτε φοβικότητα, ούτε επιθετικές δηλώσεις.
Η ελληνική κυβέρνηση θα συνεχίσει σε συντονισμό και συνεργασία με την Κυπριακή Δημοκρατία να επεξεργάζεται και να καταθέτει προτάσεις επί τη βάσει των αρχών που έχουμε διακηρύξει, ώστε να βρεθεί κοινό έδαφος και να έχουμε μια θετική κατάληξη.
Πρόσφατα άρθρα ( Πολιτική )
ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2022 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet