Πριν λίγες βδομάδες ήμουν στο λεωφορείο, το οποίο ήταν γεμάτο από προσφυγόπουλα με τους γονείς τους. Τα παιδιά έως επτά ετών, κάθονταν στις θέσεις του λεωφορείου. Μια κυρία απαίτησε να σηκωθούν τα παιδιά για να καθίσει εκείνη. Όλο το λεωφορείο προστάτευσε τα παιδιά από ένα απότομο φρενάρισμα και της δήλωσε πως πρέπει να κάθονται.
Μια άλλη κυρία, με μπαστούνι, σηκώθηκε και πρόσφερε τη θέση της στην κυρία που αντιδρούσε. Εκείνη της απάντησε πως πρέπει τα ξένα να σηκωθούν, διότι οι έλληνες φορολογούμενοι πληρώνουν το λεωφορείο. Τότε ένας άλλος κύριος, τον οποίο όση ώρα ήμουν στο λεωφορείο παρατηρούσα, διότι η στάση του σώματός του με προειδοποιούσε πως τον ενοχλούσε η παρουσία των παιδιών, σηκώνεται και λέει «κυρία μου ποια Ελλάδα μου λέτε; Τα παιδιά αυτά είναι νεοέλληνες. Άντε να αποκτήσει και λίγο χρώμα η ράτσα μας, πήξαμε στην ασπρίλα». Ντράπηκα γιατί φυσιογνωμικά είχα σταμπάρει τον άνθρωπο, και ένιωσα πολύ όμορφα που όλοι ήταν εναντίον της μίας που αντιδρούσε.
Και την Πέμπτη το βράδυ, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Χρυσόγονος αναφερόμενος στη μετανάστευση των Ελλήνων, λόγω της ανεργίας, στο ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης North 98, είπε: «Αυτή τη στιγμή δεν είμαστε κοινωνικά βιώσιμοι. Έχουμε ένα τρίγωνο του διαβόλου,  ένα τρίπτυχο υπογεννητικότητας, ανεργίας, ιδίως των νέων, και μετανάστευσης των νέων στο εξωτερικό, το οποίο απειλεί να οδηγήσει τη χώρα σε αποψίλωση από το γηγενή πληθυσμό της. Απειλείται, δηλαδή, σε τελική ανάλυση μακροπρόθεσμα η ιστορική συνέχεια του ελληνισμού στη φυσική του κοιτίδα, που είναι ο ελλαδικός χώρος». Η Αριστερά πάντα έλεγε «όλοι ίσοι, όλοι διαφορετικοί», πάλευε για ένα κόσμο χωρίς σύνορα και υπάρχει και ένας εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ που κάνει λόγο για μια μη βιώσιμη κοινωνία. Προσωπικά προτιμώ μια χώρα πολύχρωμη, της αλληλεγγύης, που θα συνεχίσει να εξελίσσεται με τους πολίτες που θα ζουν σε αυτή τη χώρα.Ι.Δ.
ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2023 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet