«Ντεντέκτιβ» του Δημήτρη Χατζή

To διήγημα του Δ. Χατζή «Ο ντεντέκτιβ» από τη συλλογή «Το τέλος της μικρής μας πόλης» ανεβάζει ο σκηνοθέτης Μάνος Στεφανάκης. Ο Θοδωράκης, «ο επιλεγόμενος ντέτεκτιβ», αριστούχος γυμνασίου και λάτρης των αστυνομικών μυθιστορημάτων, περιμένει το διορισμό του σε θέση γραφέως στα γραφεία της Επαρχίας. Ο διορισμός δεν έρχεται κι ο Θοδωράκης, αργά μα σταθερά, βουλιάζει στο τέλμα της απραξίας. Ένας μυστηριώδης θάνατος τον συγκλονίζει. Η διαλεύκανσή του γίνεται τότε σκοπός της ζωής του. Γίνεται η σπίθα που κρατά ζωντανή την ιδέα της εξαιρετικότητας για το άτομό του, της επικράτησης και της γενικής αναγνώρισης. «Δεν πρόκειται απλά για μια ιστορία μυστηρίου, αλλά τελικά για το καθρέφτισμα της δικής μας μικρής πόλης: αποκομμένης από τους ανθρώπους της και βαθιά αλλοτριωτικής».
Τα σκηνικά και κοστούμια επιμελήθηκε η Γεωργία Μπούρδα, πρωτότυπη μουσική για την παράσταση έγραψε ο Αναστάσιος Τζίβας, υπεύθυνος για τους φωτισμούς ο Αντώνης Κουνέλλας. Παίζουν οι ηθοποιοί: Γιούλη Καρναχωρίτη και Ιφιγένεια Μακρή.
Παραστάσεις: Σάββατο και Κυριακή, στις 9μ.μ., στο Skrow (Αρχελάου 5, Παγκράτι, τηλ.210 7235842).

«Ο Περικλής στον Παρθενώνα»
της Τούλας Καρώνη
Παιδική παράσταση

Ο μικρός Περικλής μέσα από τις μαγικές ιδιότητες μιας καραμέλας θα ψυχαγωγηθεί και θα μάθει. Θα ψυχαγωγηθεί με τα ανάποδα παραμύθια, θα μάθει για τα μεγάλα αρχαία μνημεία, θα πάρει θέση στα οικολογικά προβλήματα του καιρού, θα κρίνει τον κυβερνοχώρο και με τα έξυπνα επιχειρήματά του θα τονίσει την ανάγκη της επικοινωνίας και της ανταπόκρισης των μεγάλων στις απορίες και τα ερωτήματα των παιδιών. Μέσα από το κείμενο και τα υπέροχα τραγούδια του έργου, τα παιδιά θα βιώσουν τις μεγάλες ανθρωπιστικές αξίες της αγάπης, της φιλίας, της ειρήνης και του δημοκρατικού διαλόγου.
Το έργο της Τούλας Καρώνη σκηνοθετεί ο Γιάννης Παπαθύμνιος. Τη μουσική έγραψε ο Τσιλίκης, τα σκηνικά και κοστούμια επιμελήθηκε η Μπέττυ Λυρίτη και παίζουν οι ηθοποιοί: Γιώργος Αντωνόπουλος, Χριστόφορος Δίκας, Δανάη Μιχοπούλου, Κωνσταντίνα Σπάθη και Κυριακή Υψηλάντη.
Παραστάσεις: Σάββατο στις  3μ.μ. και Κυριακή στις 11π.μ. και τις 3μ.μ., στο θέατρο «Δημήτρης Ροντήρης» (Φρυνίχου 10, Πλάκα, τηλ. 6932418945).
ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2024 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet