1) Κύριε Γεωργακόπουλε, όσο και να προσπάθησα, δεν βρήκα το νόμο για τις συμβάσεις στην ειδική αγωγή, 4338/2014 τον οποίο επικαλείστε. Ως 4338 υπάρχει ένας νόμος που αφορά ιπποδρομίες και στοιχήματα και είναι του 2015! Το μόνο που βρίσκω είναι η τροποποίηση του ΕΚΠΥ του 2012 (ΦΕΚ 3054,18/11/2012) στην τελευταία παράγραφο του οποίου διαβάζουμε: «Όλες οι ανωτέρω παροχές, δύνανται να αποζημιώνονται απ’ ευθείας στους ασφαλισμένους με την προσκόμιση των απαραίτητων δικαιολογητικών, όπως αυτά ορίζονται με απόφαση του ΔΣ του ΕΟΠΥΥ, για το μεταβατικό στάδιο και μέχρι την υπογραφή των συμβάσεων». Γιατί λοιπόν, θα έπρεπε να είμαστε προετοιμασμένοι, εφόσον στις 21/12/2016 κληθήκαμε χριστουγεννιάτικα να υπογράψουμε μία έτοιμη σύμβαση με τεράστια οικονομικά και νομικά κενά και όχι να κάνουμε διάλογο; Να σημειώσουμε εδώ ότι η δημόσια διαβούλευση διήρκεσε από τις 24 έως τις 27/12 (μέσα στις μέρες αυτές είναι και οι 25–26/12 που είναι αργίες) και κάθε άλλο παρά δημόσια ήταν, αφού όποιος έστελνε μέιλ δεν μπορούσε ούτε το δικό του να δει, ούτε των υπολοίπων!

2) Σας ακούω όλες αυτές τις μέρες, και διαβάζω και στη συνέντευξή σας στην «Εποχή», να συγκρίνετε τους ειδικούς θεραπευτές με τους νοσοκομειακούς γιατρούς που έχουν καθυστερήσεις στην αποζημίωση των εφημεριών τους. Η σύγκριση αυτή, κε Γεωργακόπουλε, είναι τουλάχιστον ατυχής για τους εξής λόγους: Οι νοσοκομειακοί γιατροί επέλεξαν οι ίδιοι να δουλέψουν σε δημόσια νοσοκομεία, δεν έχουν δυσβάσταχτες ασφαλιστικές και φορολογικές υποχρεώσεις, δεν πληρώνουν τα πάγια έξοδα των νοσοκομείων, ούτε φυσικά το προσωπικό και δεν επένδυσαν οι ίδιοι από την τσέπη τους για την ίδρυση των νοσοκομείων! Κε Γεωργακόπουλε δεν είμαστε δημόσιοι υπάλληλοι! Είμαστε ελεύθεροι επαγγελματίες! Λειτουργούμε με όρους ελεύθερου ανταγωνισμού και αγοράς σε μία χώρα που, αν θυμάμαι καλά, επιτρέπει την ιδιωτική πρωτοβουλία!
3) Διαμορφώστε επιτέλους την ανατιμολόγηση - ανακοστολόγηση των θεραπειών, που εδώ και ένα μήνα έχει απλά αναγγελθεί (ενώ μας καλείτε να υπογράψουμε), και μην υπόσχεστε 15άρια στην κάθε ειδικότητα! Το μόνο που έχουμε δει μέχρι στιγμής σε ηλεκτρονική συνταγογράφηση είναι 1,23 ευρώ εργοθεραπεία, σε σύνολο 5 συνεδριών για ένα μήνα, για παιδί με 90% αναπηρία! Όσο για το τι χρέωνε ο καθένας στην επιχείρησή του, είναι δικός του λογαριασμός. Δική σας δουλειά είναι να κάνετε ελέγχους και αν διαπιστώνετε «μαύρο χρήμα» να επιβάλλετε πρόστιμα. Δεν έχετε το δικαίωμα να κατηγορείτε έναν ολόκληρο κλάδο χωρίς αποδείξεις ούτε εσείς ούτε οι «γονείς» που αναφέρετε, οι οποίοι θα μπορούσαν, αν ένιωθαν ότι εξαπατώνται, να είχαν προβεί σε καταγγελίες.

4) Εσείς ο ίδιος λέτε ότι έχει ανοίξει ο διάλογος για τα επιστημονικά στάνταρ και ίσως, λέτε, υπάρξει νέα νομοθεσία, καθώς υπάρχουν θεραπευτές αμφιβόλων επιστημονικών προσόντων. Αλήθεια, ο οργανισμός σας είναι διατεθειμένος να συνάψει συμβάσεις με αμφιβόλου αξιοπιστίας χώρους και θεραπευτές, πριν ακόμα οριστεί το νομοθετικό πλαίσιο, θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία χιλιάδων θεραπευόμενων; Αυτό κιόλας το ομολογείτε χωρίς ίχνος αισχύνης;

5) Μιλήστε, επιτέλους, ανοιχτά στους γονείς για τη μείωση της δαπάνης στα 60.000.000, από 106.000.000 που ήταν το 2015, για την οποία έμαθαν οι πρόεδροι των συλλόγων μας στις 16/1, ημέρα της παράστασης διαμαρτυρίας μας στο υπουργείο, και αφήστε τα «λιγότερα από 80.000.000». Η μείωση της δαπάνης είναι περίπου 50%, κε Γεωργακόπουλε, και οι συμβάσεις σας την «πετάνε» στην πλάτη των επιχειρήσεών μας γιατί είναι πιο βολικό!

6) Γιατί ένας ιδιώτης να συμβληθεί με έναν υπερχρεωμένο οργανισμό, όπως ο ίδιος ομολογείτε; Πόσο φερέγγυος είναι ένας τέτοιος οργανισμός;

7) Η τελευταία παράγραφος της συνέντευξής σας περί «αναδιανομής πλούτου» στην υγεία είναι υπεράνω κάθε σχολιασμού. Μιλάνε από μόνες τους οι καταγγελίες και επαναλαμβανόμενες κινητοποιήσεις των γιατρών, φυσικοθεραπευτών και άλλων ειδικοτήτων που έκαναν το λάθος και συμβλήθηκαν με τον ΕΟΠΥΥ!
Εμείς, οι εργαζόμενοι στην ειδικοί αγωγή, λέμε «όχι» στη μείωση της δαπάνης για την ειδική αγωγή και «όχι» σε οποιαδήποτε σύμβαση με έναν υπό κατάρρευση οργανισμό!

Παπαδιά Αντωνία
Λογοθεραπεύτρια – επιστημονική διευθύντρια Κέντρου Ειδικών Θεραπειών
Πρόσφατα άρθρα ( Θέματα )
ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2023 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet