Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε το όλο ζήτημα που προκάλεσε με τις γνωστές δηλώσεις του ο δήμαρχος Πύργου κ. Λιατσής, σχετικά με την ονομασία της κεντρικής πλατείας της πόλης που φέρει το όνομα του γνωστού αντιστασιακού καθηγητή Σάκη Καράγιωργα. Και λέμε έκπληξη γιατί είναι γνωστή η αγωνία των συστημικών ιστορικών, πολιτικών, δημοσιολογούντων, και εν τέλει και δημάρχων να ξαναγράψουν την ιστορία της αντιδικτατορικής αντίστασης.
Λοιπόν κ. Λιατσή, είναι απαραίτητο να μάθετε λίγα πράγματα που μπορεί να σας βοηθήσουν να κατανοήσετε καλύτερα, ίσως, τι πάτε να κάνετε. Ο Σάκης Καράγιωργας, για όλους εμάς που είχαμε την τύχη να τον γνωρίσουμε στα χρόνια της αντίστασης, είναι ο αγωνιστής, για τον οποίο όλοι ομολογούν ότι το κύριο χαρακτηριστικό του, πέρα από τίτλους και άλλα, είναι το ήθος. Αν λοιπόν έχουν δίκιο οι αγωνιστές να βλέπουν έτσι τον Σάκη, τότε, κ. Λιατσή, πρέπει να γνωρίζετε ότι έχετε στραφεί εναντίον του ήθους της αντιδικτατορικής αντίστασης.
Θα μπορούσαμε να σας πούμε πολλά, αν είχε κάποιο νόημα. Σταματάμε όμως εδώ, δηλώνοντας τη συμφωνία μας με τις δηλώσεις που έχουν γίνει από τους συγκατηγορούμενούς του, όπως και από το διοικητικό συμβούλιο του ιδρύματος «Σάκη Καράγιωργα». Πρέπει να σας διαβεβαιώσουμε, όμως, ότι θα μας έχετε απέναντί σας, με την ίδια αποφασιστικότητα που επιδείξαμε και τότε, έως ότου αποσυρθεί η προσβλητική και ανιστόρητη πρωτοβουλία σας. Καιρός να ζητήσετε δημόσια συγγνώμη για την ενέργεια αυτή.
ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2024 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet