roggas

Στην Ολομέλεια της Βουλής για τη δανειοδότηση των κομμάτων και των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης την Τετάρτη, η κ. Γεννηματά ζήτησε… εκλογές. Παρόλο που το, μικρό πλέον, κόμμα της δεν μπορεί να απαντήσει πώς θα αποπληρώσει τα περίπου 200 εκατομμύρια ευρώ που χρωστάει στις τράπεζες και σε πόσα χρόνια, η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης είπε πως το ΠΑΣΟΚ «δεν το έφεραν (ενν. στην εξουσία) και δεν το στήριξαν τα μέσα ενημέρωσης και τα συστήματα εξουσίας». Η κ. Γεννηματά φαίνεται να ξεχνά τις διαχρονικές σχέσεις της παράταξης της με τα μέσα του κ. Μπόμπολα, του κ. Κόκκαλη, του κ. Ψυχάρη και Λαμπράκη, την προνομιακή της μεταχείριση διαχρονικά από το Mega. Η μόνη κουβέντα, ας πούμε, απολογισμού είχε να κάνει με τον περιορισμό των λειτουργικών εξόδων του ΠΑΣΟΚ, κάτι που είναι τόσο εύλογο, όσο και οι περίπου 35 μονάδες που έχασε το κόμμα στις εκλογές από το 2009 έως το 2015.
Ιδιαίτερα δε με την χρεωκοπία του ΔΟΛ, ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, κ. Ρωμαίος, μπόρεσε να είναι αρκετά πιο ειλικρινής από την ηγεσία και τους βουλευτές του. Σε άρθρο του στην προσωπική του ιστοσελίδα, ο πρώην δημοσιογράφος ανέφερε: «Πώς εξηγείται ένας δημοσιογράφος να αγοράζει με δάνεια τραπεζών το μεγαλύτερο συγκρότημα Τύπου, να το οδηγεί στην χρεοκοπία και να αποκαλύπτεται ότι ο ίδιος έχει τεράστια περιουσία; Διότι δεν είναι μόνο τα αδήλωτα 45 εκατομμύρια ευρώ… Και με περισσό θράσος και χωρίς αιδώ αποδίδει την ευθύνη στις τράπεζες και στην κυβέρνηση και τα κόμματα που δεν παρεμβαίνουν νομοθετικά για να λύσουν το χρηματοδοτικό πρόβλημα που ο ίδιος δημιούργησε…».
Για να αποφύγει τη συζήτηση γι’ αυτό που η κοινωνία γνωρίζει, ότι δηλαδή το ΠΑΣΟΚ αποτελεί τον έναν από τους δυο κομματικούς πυλώνες της διαπλοκής, η Ιπποκράτους εξέδωσε δριμεία ανακοίνωση, με αφορμή την παρουσίαση του συλλογικού τόμου «The Greek Political Economy: 2000-2015» από τις εκδόσεις Λιβάνη. Στην παρουσίαση παρών ήταν και ο πρώην πρωθυπουργός κ. Καραμανλής, μιας και το βιβλίο θεωρεί την περίοδο του εκσυγχρονισμού ως εκείνη που ευθύνεται για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας. «Μόνο θυμηδία προκαλεί η νέα απόπειρα κύκλων της ΝΔ να αθωώσουν τη μοιραία 5ετία 2004-2009 που μας οδήγησε στα μνημόνια».

Εσωκομματικές συγκρούσεις

Η κ. Γεννηματά έχει όμως κι άλλα προβλήματα, κάποια διαχρονικά και άλλα συγκυριακά. Όπως τη συνέντευξη Σημίτη που κατηγορεί την κυβέρνηση Παπανδρέου για το πρώτο μνημόνιο έρχεται την ώρα που η ηγεσία της Ιπποκράτους έχει επιλέξει στρατηγικά τη συμμαχία με το ΚΙΔΗΣΟ του πρώην πρωθυπουργού.
Ακόμα, τη διαφοροποίηση Θεοχαρόπουλου στο θέμα μιας καινούργιας κυβέρνησης εθνικού σκοπού από την παρούσα βουλή, και χωρίς πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα, έσπευσε να διορθώσει ο κ. Κωνσταντινόπουλος διευκρινίζοντας ότι η ΔΗΣΥ ζητά εκλογές. Ο κ. Θεοχαρόπουλος φαίνεται πως προκάλεσε τη δυσαρέσκεια πολλών βουλευτών της ΔΗΣΥ στους διαδρόμους της βουλής. Φαίνεται, όμως, πως η ΔΗΜΑΡ επιμένει, δια του μέλος του ΚΣ και της ΕΕ της κ. Δημήτρη Χατζησωκράτη. Σε συνέντευξη του στο ραδιόφωνο του Άλφα επέμεινε: «Δεν ζητάμε να γίνουν εκλογές. Έχουμε κατ΄ επανάληψη τονίσει, σε αντίθεση με τη ΝΔ, που τις ζητά, ότι δεν ζητάμε κάτι, που δεν μπορούμε να επιβάλλουμε».
Τέλος, ο κ. Βενιζέλος φαίνεται πως προετοιμάζει τις επόμενες πολιτικές του κινήσεις, μιας και η πολιτική του συμβίωση μαζί με τον κ. Παπανδρέου στο ίδιο κόμμα φαντάζει αδύνατη. Άλλωστε, δεν έχει ούτε κατ’ ολίγον σταματήσει την αυτοτελή παρουσία του στη Βουλή και τα ΜΜΕ, που αντικειμενικά υπονομεύει την ηγετική θέση της κ. Γεννηματά. Σήμερα, Κυριακή, ο Κύκλος Ιδεών του διοργανώνει συζήτηση… με τον ίδιο και άλλους επιστήμονες και δημοσιογράφους, με παρουσιαστή τον Γιώργο Παπαχρήστου, γνωστό αρθρογράφο των Νέων. Στο ίδιο μέτωπο η κ. Διαμαντοπούλου και η «Ώρα αποφάσεων» που έχει συστήσει με τους κυρίους Ραγκούση και Φλωρίδη κατηγορήθηκε ότι έχει συμφωνήσει να συμπεριληφθεί στα ψηφοδέλτια της ΝΔ, είδηση που αναγκάστηκε να διαψεύσει. Είχε προηγηθεί ομιλία της μαζί με τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη σε εκδήλωση του Διανέοσις (νεοπαγές εκσυγχρονιστικό think tank, με πρόεδρο τον πρώην πρόεδρο του ΣΕΒ κ. Δασκαλόπουλο) στη Θεσσαλονίκη.Βασίλης Ρόγγας
ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2023 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet