giannopoulos

Σε ανεπανάληπτο φιάσκο εξελίχθηκαν οι εκλογές στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή (ΕΟΕ) την προηγούμενη Δευτέρα, με την ανάδειξη τελικά του νέου προέδρου (όχι και τόσο νέου είναι η αλήθεια, αφού παρέμεινε ο Σπύρος Καπράλος) να γίνεται μ’ έναν άκρως επεισοδιακό τρόπο.
Ο υπόγειος πόλεμος μεταξύ των δύο παρατάξεων (του Καπράλου και του Ισίδωρου Κούβελου) είχε κορυφωθεί τις τελευταίες ημέρες, όμως στους παροικούντες την Ιερουσαλήμ ήταν πλέον γνωστό ότι τα κουκιά έβγαιναν υπέρ του Καπράλου, έστω και οριακά.

Όμως εκλογές έγιναν...

Μερικές ώρες πριν τις εκλογές η είδηση ότι ο Ισίδωρος Κούβελος εισήχθη στο Ωνάσειο με έντονους πόνους στο στήθος πυροδότησε εξελίξεις. Η άλλη πλευρά (του Καπράλου) δεν πίστεψε ότι αυτή η ιστορία ήταν αληθινή. Έτσι, παρά το γεγονός ότι είχε ήδη ζητηθεί αναβολή των εκλογών, οι 14 που θα ψήφιζαν Καπράλο ειδοποιήθηκαν να μεταβούν κανονικά στο κτίριο της ΕΟΕ. Τα πολύ ωραία άρχισαν ακριβώς εκεί λίγο μετά το μεσημέρι. Ο Λάμπης Νικολάου, ο οποίος είχε οριστεί πρόεδρος της εκλογικής επιτροπής (ως ο παλαιότερος της ΕΟΕ και πρώην «Αθάνατος») αρνήθηκε να κάνει εκλογές. Μάλιστα, ενημέρωσε σχετικά και τους παρευρισκόμενους δημοσιογράφους.
Όμως εκλογές έγιναν κανονικά και με το νόμο. Οι 14 που είχαν βρεθεί ήδη στην ΕΟΕ απλώς ενημέρωσαν τον Νικολάου ότι... αντικαταστάθηκε από τον Παύλο Κανελλάκη της ομοσπονδίας της σκοποβολής. Έγιναν λοιπόν οι εκλογές, ο Καπράλος θριάμβευσε με το...επικό 14-0 και έζησαν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα.

«Το Ολυμπιακό Κίνημα τραυματίστηκε»

Αφορά την Αριστερά η παραπάνω ωραία ιστορία; Μάλλον καθόλου. Ήταν απλώς ακόμη μία ωραία αφήγηση για το αρχαίο πνεύμα το αθάνατο, τις αξίες του Ολυμπισμού, τα ιδανικά, μπλα, μπλα, μπλα. Ολοφάνερο και από τα παραπάνω ότι απλώς επρόκειτο για ένα πόλεμο συμφερόντων και τίποτα παραπάνω. Και όταν η μία πλευρά διαπίστωσε ότι θα χάσει, άρχισε να στρίβει δια των...νοσοκομείων.
Είχαν προηγηθεί και άλλα τρομερά και φοβερά. Ο...πολύς Θανάσης Τερζής, πρώην πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ποδηλασίας είχε προσφύγει στη δικαιοσύνη ισχυριζόμενος ότι ο Ιάκωβος Φιλιππούσης δεν θα μπορούσε να είναι πια εκπρόσωπος της ομοσπονδίας στην ΕΟΕ αφού είναι και άτυπο μέλος της προσωρινής διοικούσας επιτροπής της ΕΠΟ. Δεν δικαιώθηκε πρωτόδικα αλλά, η υπόθεση έχει δρόμο ακόμα.
Το κερασάκι στην τούρτα; Η επιστολή που απέστειλαν οι του Κούβελου στον πρόεδρο της ΔΟΕ Τόμας Μπαχ κάνοντας λόγο για πραξικόπημα. Ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα: “Κύριε Πρόεδρε, το Ολυμπιακό Κίνημα απαιτεί να έχει υπηρέτες, οι οποίοι σέβονται τους συναδέλφους της και ασφαλώς να είναι υπέρμαχοι του Fair Play  σε κάθε εκδήλωση της κοινωνικής μας ζωής. Παρά ταύτα, πρέπει να λάβετε γνώση, ύστερα από τη δύσκολη κατάσταση της 8ης Φεβρουαρίου, το Ολυμπιακό Κίνημα τραυματίστηκε σοβαρά στην Ελλάδα. Περιμένουμε τη θέση που θα πάρει η ΔΟΕ στη συγκεκριμένη παραβίαση βασικών αρχών ισότητας που διέπουν το Ολυμπιακό Κίνημα”.

Είναι να γελάει κανείς

Ρίγη συγκίνησης....Και όμως αυτήν την επιστολή την υπογράφουν παράγοντες-μαθουσάλες του ελληνικού αθλητισμού όπως ο Γιώργος Βασιλακόπουλος (ο οποίος προσφάτως εκλέχθηκε ξανά στην ΕΟΚ με εκλογές που έγιναν με… ένα ψηφοδέλτιο) και ο Δημήτρης Διαθεσόπουλος, μόνιμος πρόεδρος της ΚΟΕ τα τελευταία 30 χρόνια. Πώς το έλεγε ο αείμνηστος Φίλιππος Συρίγος; Μα είναι να γελάει κανείς....Ε, ακριβώς αυτό!
Τελικό συμπέρασμα: Ο δρόμος για τον πλήρη εκδημοκρατισμό αλλά και την κάθαρση του ελληνικού αθλητισμού από φαινόμενα διαφθοράς και νεποτισμού είναι μακρύς και δύσβατος. Είναι, επίσης, ένας δρόμος που δεν περνάει μέσα από αυτήν την ΕΟΕ αυτών των υποψηφίων. Το γνωστό και μη εξαιρετέο Ισίδωρο Κούβελο και τον Σπύρο Καπράλο ο οποίος, ας μην το ξεχνάμε, είχε εμφανίσει τον τέως “βασιλιά” σε πρόσφατη εκδήλωση της ΕΟΕ. Για να γυρίσει ο ήλιος (και στον αθλητισμό), θέλει δουλειά πολλή...

Νίκος Γιαννόπουλος
Πρόσφατα άρθρα ( Θέματα )
ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2023 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet