Από τις 18 Μαρτίου, πέντε σπουδαστές κρατούμενοι του Κορυδαλλού (Π. Ασπιώτης, Α. Πικάσης, Β. Petar και δύο ακόμη, των οποίων τα στοιχεία είναι στη διάθεση της Πρωτοβουλίας Για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων, η οποία γνωστοποίησε με ανακοίνωσή της την είδηση) έχουν προχωρήσει σε απεργία πείνας, καθώς δεν έχουν ξεκινήσει τα μαθήματά τους, όπως θα έπρεπε, μετά και από την αποδοχή των σχετικών αιτήσεών τους από τα τμήματα Δ.ΙΕΚ που λειτουργούν εντός των φυλακών.
Υπαίτια για την καταπάτηση του δικαιώματός τους στη μόρφωση φέρεται να είναι η εισαγγελέας  Στ. Περιμένη, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας, αφού η ίδια απέρριψε τα αιτήματά τους, αιτιολογώντας μάλιστα την απόφασή της με ένα εκδικητικό και τιμωρητικό λόγο, όπως μετέφεραν οι κρατούμενοι στην Πρωτοβουλία. Οι σπουδαστές μετέφεραν τη συνομιλία τους στην οργάνωση, κατά την οποία η εισαγγελέας φέρεται να είπε πως: «κακώς το υπουργείο τής πετάει το μπαλάκι, καθώς η ίδια έχει πολλάκις εκφράσει προς το υπουργείο Δικαιοσύνης την αντίθεσή της σε κάθε είδους εκπαιδευτικό ή θεραπευτικό πρόγραμμα για τους κρατούμενους Κορυδαλλού (!) και πως καλά θα κάνουν οι κρατούμενοι σπουδαστές να υποβάλουν εκ νέου τα αιτήματα σπουδών μετά τον Αύγουστο, οπότε και ενδέχεται η ίδια να έχει συνταξιοδοτηθεί!», όπως περιγράφεται στην ανακοίνωση.
Η Πρωτοβουλία Για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων δηλώνει αντίθετη «σε κάθε παραβίαση που στοχεύει στη διεύρυνση του κοινωνικού αποκλεισμού των κρατουμένων και την περαιτέρω συρρίκνωση των λιγοστών εκείνων εφαρμογών, που στοχεύουν στην επανένταξη και την ενδυνάμωσή τους» και απαιτεί την άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων των απεργών πείνας, προτού επιβαρυνθεί κατά τρόπο αμετάκλητο η υγεία τους, και την άμεση έναρξη των μαθημάτων με τους 30 μαθητές που προβλέπονται. Για το λόγο αυτό καλεί σε άμεση κινητοποίηση όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, αλλά και το σύνολο της κοινωνίας, καθώς αυτός ο αγώνας αφορά όλους και όλες και το σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2022 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet