“Ιοκάστη post mortem”
του Γιάννη Κοντραφούρη

Το Θέατρο Άττις συμμετέχει στη documenta 14 με την περφόρμανς «Ιοκάστη post mortem» του Γιάννη Κοντραφούρη (νέα εκδοχή) σε σκηνοθεσία και σκηνική εγκατάσταση Θεόδωρου Τερζόπουλου. Παίζουν η Σοφία Χιλλ και ο σκηνοθέτης.
Ο Γιάννης Κοντραφούρης (1968-2007) επιθυμούσε το έργο του Ιοκάστη (2007), που το ολοκλήρωσε λίγο πριν από το θάνατό του, να το σκηνοθετήσει ο Θεόδωρος Τερζόπουλος. Η Ιοκάστη, ένας στοχασμός πάνω στον ανθρώπινο πόνο, εξερευνά τα όρια του λόγου και τα απογυμνωμένα κατάλοιπα του νοήματος. Πρωταγωνιστής είναι η ίδια η γλώσσα καθώς μεταφέρει τα ίχνη ενός μεγαλόπρεπου παρελθόντος σε ένα σύγχρονο κόσμο βαναυσότητας.
Παραστάσεις: Κυριακή 30 Απριλίου στις 8μ.μ., Κυριακή 28 Μαΐου στις 7μ.μ. και Κυριακή 18 Ιουνίου στις 8μ.μ., στο Άττις (Λεωνίδου 7, Μεταξουργείο, τηλ. 210 5226260).

 

“Ομιλήματα”
του Νίκου Γαβριήλ Πεντζίκη

Μετά τον «Μέγα Ανατολικό» του Ανδρέα Εμπειρίκου, ο Μπάμπης Γαλιατσάτος και η Κατερίνα Μαούτσου συνεχίζουν να εξερευνούν τη λογοτεχνία μέσα στο θέατρο. Αυτή τη φορά καταδύονται στο σύμπαν του Νίκου Γαβριήλ Πεντζίκη, και συγκεκριμένα στο έργο του «Ομιλήματα». Σε αυτή την παράσταση οι θεατές δεν καλούνται να χωριστούν σύμφωνα με το φύλο τους, όπως έκαναν οι καλλιτέχνες στον «Μέγα Ανατολικό», αλλά βάσει των μουσικών τους προτιμήσεων. Έτσι, τις Δεύτερες οι ηθοποιοί θα συναντιούνται με μελωδίες των J.S.Bach, E.Ysaye, H.I.F.Biber, υπό τον ήχο βιολιού, ενώ τις Τρίτες με μελωδίες των Μ. Χατζιδάκι, Β. Τσιτσάνη, Δ. Σαββόπουλου κ.ά. με τη συνοδεία κιθάρας.
Η σκηνοθεσία, η δραματουργική επεξεργασία καθώς και τα σκηνικά και κοστούμια είναι της Κατερίνας Μαούτσου, ο φωτισμός της Στέλλας Κάλτσου. Παίζουν οι μουσικοί: Dorian Idrizi (βιολί) και Αλέξανδρος Μαούτσος (κιθάρα). Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί: Μπάμπης Γαλιατσάτος, Μιχάλης Τιτόπουλος, Ειρήνη Δενδή / Κατερίνα Καλλονιάτη (διπλή διανομή).
Παραστάσεις: από Δευτέρα 1 Μαΐου έως Τρίτη 30 Μαΐου, κάθε Δευτέρα και Τρίτη, στις 9μ.μ., στο Bios (Πειραιώς 84, τηλ. 210 3425335).
ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2024 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet