Φυλακές, μεταναστευτικό, πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα: Ό,τι υποτιμητικά χαρακτηρίζεται ως ο «ΣΥΡΙΖΑ του 3%», αλλά στην πραγματικότητα παραμένει η ψυχή αυτού του χώρου, δηλαδή η προσήλωση στα ανθρώπινα δικαιώματα και τη δημοκρατία, η αντίθεση στο ρατσισμό και την ξενοφοβία, ο διεθνισμός, η στήριξη των κοινωνικών κινημάτων., Αν δεν υπερασπιστούμε τους «αδύναμους κρίκους», θα σπάσει ολόκληρη η αλυσίδα.
Ο αγώνας για τα ανθρώπινα δικαιώματα σε μια περίοδο τόσο δύσκολη,  όπου η δημοκρατία συρρικνώνεται, ο κόσμος υποφέρει και χάνει όχι μόνο τη δουλειά του, αλλά και τον βιοτικό του ορίζοντα, ήταν ένας αγώνας για το δίκιο, την ανθρωπιά, την αξιοπρέπεια και την αλληλεγγύη. Γι’ αυτό και ήταν ένα μεγάλο δώρο. Με την κυβέρνηση της Αριστεράς, που ο δρόμος γι’ αυτήν έχει ανοίξει, αξίζει –και πρέπει– να αγωνιστούμε για όλα αυτά από άλλη πια θέση και με άλλη ευθύνη. Είναι η ώρα να κάνουμε αυτά που έχουμε οραματιστεί που έχουμε παλέψει στους δρόμους και τη βουλή, που έχουμε επεξεργαστεί συλλογικά να τα κάνουμε πράξη. Είναι μια στιγμή που ελκύει ενέργεια και δύναμη σε άτομα και συλλογικότητες και την αίσθηση ότι ΜΠΟΡΟΥΜΕ. Οι δυσκολίες θα είναι πολλές και είναι σημαντική η συμβολή και η δουλειά όλων μας στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές.... όπου η κάθεμιά και ο καθένας μας μπορεί να βάλει το όνειρό του και μεράκι του. Σκέψου νοσοκομείο ή μια δομή ψυχικής υγείας που κάνεις συνέλευση με τους εργαζόμενους, τους ασθενείς, τις οικογένειές τους τη γειτονιά και αξιοποιείται έτσι η συλλογική γνώση αλλά και το δίκτυο σχέσεων και αλληλεγγύης, τόσο απαραίτητα για την δημιουργία και την επιτυχία μιας πολιτικής.
Η ώρα της πράξης λοιπόν για μια κοινωνία πιο ανθρώπινη, δημοκρατική που να μας κινητοποιεί και να αξιοποιεί τον ανθρώπινο πλούτο και δυναμικό. Τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ να την φέρουμε όλοι και όλες μαζί!

Πρόσφατα άρθρα ( Πολιτική )
ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2022 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet