Το τέλος της απάτης και ο ερχομός της ελπίδαςΟ κ. Σαμαράς έχει αναπτύξει μια αξιοσημείωτη έφεση στην πολιτική απάτη κατά τις προεκλογικές επισκέψεις του στα Γιάννενα. Το 2012 έπλεξε δημόσια το εγκώμιο της ηπειρωτικής κτηνοτροφίας όχι όμως από τις εγκαταστάσεις της κρατικοσυνεταιριστικής βιομηχανίας «Δωδώνη», την οποία, κατά τρόπο ασυνήθη για τα πολιτικά ήθη της περιοχής, απέφυγε να πλησιάσει αλλά από τη Γαλακτοκομική Σχολή. Λίγους μήνες αργότερα η συγκυβέρνηση προχώρησε στο ξεδιάντροπο ξεπούλημα της κερδοφόρας γαλακτοβιομηχανίας και στο συντριπτικό πλήγμα στους κτηνοτρόφους και την οικονομία της περιοχής.
Το 2015 το τέχνασμα αφορά γενικότερα τους οικονομικούς δείκτες, καθώς, σύμφωνα με τις πρωθυπουργικές ανακοινώσεις της προηγούμενης Δευτέρας, η Ήπειρος παρουσιάζει τον «τελευταίο καιρό» μείωση της ανεργίας κατά 5 ποσοστιαίες μονάδες, αν και, όπως ο ίδιος διευκρίνισε, αυτά τα στοιχεία δεν έχουν γνωστοποιηθεί ακόμα ! Βεβαίως τις επόμενες μέρες έγιναν γνωστά τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, σύμφωνα με τα οποία μέσα σε μία μόνο χρονιά μνημονιακών συγκυβερνήσεων, το 2012, το κατά κεφαλήν ΑΕΠ της Ηπείρου έπεσε κατά 8,3 %, ποσοστό που την καθιστά πρωταθλήτρια Ελλάδας στη μείωση, δύο ολόκληρες μονάδες κάτω από το μέσο πανελλαδικό όρο.
Όχι βεβαίως ότι οι πολίτες των Ιωαννίνων και της Ηπείρου χρειαζόταν τους αριθμούς για να αξιολογήσουν την αξιοπιστία του κ. Σαμαρά. Όχι ότι οι εξαθλιωμένες οικογένειες των ανέργων και των εργαζόμενων με 400 ευρώ, τα εγκαταλειμμένα ορεινά χωριά και οι στερημένοι από φάρμακα συνταξιούχοι μπορούν να ξεγελαστούν από τέτοια χοντροκομμένα ψέματα. Όχι ότι οι χιλιάδες επαγγελματίες δεν συνειδητοποιούν ότι τα εισοδήματά τους είναι λίγο μεγαλύτερα απ’ αυτά των ανέργων και οι φόροι και οι εισφορές λίγο μικρότεροι απ’ αυτούς των βιομηχάνων. Όχι ότι δεν βλέπουν όλοι τα σχολεία και το Πανεπιστήμιο να διαλύονται, τους νέους επιστήμονες να ξενιτεύονται και τα νοσοκομεία να στενάζουν. Όχι ότι δεν βλέπουν τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα να βάζουν χέρι στο δημόσιο πλούτο και στα φυσικά αγαθά της περιοχής με πρώτα και καλύτερα τα άφθονα νερά της Ηπείρου.
Είναι γι’ αυτό που πλατιά στρώματα του πληθυσμού ξεπερνούν τις παραδοσιακές πολιτικές τους ταυτότητες και ζητούν την απαντοχή και την ανάσα, που εγγυάται ο ΣΥΡΙΖΑ με το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, είναι γι’ αυτό που η έντονη κοινωνική και ταξική πόλωση ξεπερνάει κάθε προσπάθεια και μεθόδευση αλλαγής της ατζέντας είτε πρόκειται για την «απαγόρευση» του κυνηγιού είτε για την «αποκαθήλωση» των θρησκευτικών εικόνων. Στις 25 του Γενάρη τα Γιάννενα θα δώσουν τη δική τους απάντηση στην πολιτική απάτη, θα είναι παρόντα στον ερχομό της ελπίδας αλλά και στους νέους αγώνες, που θα ακολουθήσουν ! 

Πρόσφατα άρθρα ( Πολιτική )
ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2022 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet