Από την απαξίωση, στη δημιουργίαΕκφράσεις όπως , «οι νέοι είναι το μέλλον του τόπου», «η νέα γενιά θα αλλάξει τα πράγματα», έχουν ακουστεί διαχρονικά σε δεκάδες προεκλογικές ομιλίες και προγραμματικές εξαγγελίες. Το ζήτημα όμως δεν είναι μόνο να εξαγγέλλονται και να ακούγονται αυτές οι εκφράσεις, σαν ένα πουκάμισο αδειανό. Το επίδικο είναι το να δείχνεις έμπρακτα,μέσα από τους αγώνες τις διεκδικήσεις, αλλά και μέσα από το DNA της πολιτική σου, αν ακριβώς τα εννοείς και τα πιστεύεις όλα αυτά.
Πολιτικές, λοιπόν, όπως αυτές που εφάρμοσαν οι κυβερνήσεις (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ) τα τελευταία χρόνια, οδήγησαν χιλιάδες νέους αυτής της χώρας στη πόρτα της μετανάστευσης. Και όσοι έμειναν; Ανεργία, επισφάλεια, voucher ή στην καλύτερη δουλειά με 400 ,και ένα μέλλον αβέβαιο και καταδικασμένο. Πολιτικές που στοχεύουν και οδηγούν στην δημιουργία ενός έμψυχου δυναμικού νέων ανθρώπων που θα δουλεύει για ψίχουλα, χωρίς ασφάλιση, συλλογικές συμβάσεις εργασίας και δικαιώματα, χωρίς να μπορεί να δημιουργήσει, να ονειρευτεί, να ζήσει.
Όμως δυστυχώς γι αυτούς που μας έφεραν ως εδώ, τα νέα δεν είναι ευχάριστα. Αυτή η γενιά που καταδικάζουν, δεν μένει με σταυρωμένα χέρια, δεν τα παρατάει. Όσους 18αρηδες και να κόψουν από το δικαίωμα τους να ψηφίσουν, όσο φόβο και να σπείρουν όσα τηλεοπτικά σποτ και να βγάλουν. Το πείραμα τους απέτυχε.
Η απάντηση αυτής της «χαμένης γενιάς», όπως την αποκαλούν, θα είναι ισχυρή. Η αρχή θα γίνει στις 25 Γενάρη εκεί που η ελπίδα θα νικήσει τον φόβο. Εκεί που όλοι, θα απαιτήσουμε με την ψήφο μας να έρθουν πίσω οι νέοι επιστήμονες αυτού του τόπου και να οικοδομήσουμε μαζί αυτή τη χώρα και ένα καλύτερο αύριο. Να εφαρμόσουμε το σχέδιό μας για την παραγωγική ανασυγκρότηση και τον κοινωνικό και οικολογικό μετασχηματισμό, με επίκεντρο την επιστημονική γνώση που κατέχουν οι νέες και οι νέοι, με στόχο όχι το κέρδος, αλλά την εξυπηρέτηση των κοινωνικών αναγκών.
Με την συμμετοχή μας σ’ αυτόν τον αγώνα αυτό οι νέες κι οι νέοι της ριζοσπαστικής αριστεράς, δίνουμε τη δική μας απάντηση σ όλους αυτούς που αποφασίζουν για εμάς χωρίς εμάς. Καλούμε τις νέες και τους νέους να πάρουν θέση. Δίνουμε το παρόν σε μια μάχη χωρίς επιστροφή, σε έναν αγώνα για ελπίδα σε έναν αγώνα για ζωή. Στις 25 Γενάρη Διάλεξε ΖΩΗ,όχι επιβίωση. Τώρα μιλάμε εμείς.
Πρόσφατα άρθρα ( Πολιτική )
ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2022 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet