Σε ξυλοδαρμό της περιφερειακής συμβούλου του ΚΚΕ, Αλεξάνδρας Μπαλού, επιδόθηκε την Πέμπτη ο Θάνος Τζήμερος κατά τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, όταν του ζήτησε το λόγο για το σκίσιμο των απεργιακών αφισών του κόμματος από μέρους του. Ο ίδιος δήλωσε, μετά, στον Σκάι, με περισσό θράσος, ότι εκτελούσε «χρέη σκουπιδιάρη», αποφεύγοντας να δώσει εξηγήσεις για τη βίαιη πράξη του.
Ο κατά τ’ άλλα δημοκρατικός φιλελές, που πλείστες φορές έχει υποστηρίξει τη θεωρία των δύο άκρων, απέδειξε για μια ακόμα φορά ότι κοινό δρόμο με το φασισμό έχουν μόνο οι αντικομμουνιστές του είδους του, που βιαιοπραγούν κατά των γυναικών πολιτικών, βλέπε Κασιδιάρη. Οι σεξιστικές, αντι-λαϊκές, αντικομμουνιστικές και φασιστικές καταβολές της πράξης του είναι φανερές και λίγο-πολύ αναμενόμενες από αυτή τη γραφική φιγούρα της πολιτικής ζωής. Είναι ανησυχητική, όμως, και η στάση των υπόλοιπων κομμάτων, πλην ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ, που δεν προέβησαν σε καταδίκη της επίθεσης (τουλάχιστον μέχρι και την Παρασκευή). Άλλωστε, εκπρόσωποι της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ έχουν προβεί αντίστοιχα και αυτοί πολλές φορές σε σεξιστικές λεκτικές επιθέσεις κατά αριστερών πολιτικών (τα μαλλιά της Σίας, οι ρυτίδες της Τασίας, τα γεμιστά της Θεανώς κοκ).
Η αποβολή του από το Περιφερειακό Συμβούλιο πρέπει να αποτελέσει μόνο την αρχή για την αντιμετώπιση τέτοιων φαινομένων στη δημόσια ζωή (και όχι μόνο), με τη δικαιοσύνη και την κοινωνία να έχουν τον επόμενο λόγο αντίστασης σε κάθε σεξιστική και αντι-λαϊκή επίθεση.
Πρόσφατα άρθρα ( Κοινωνία )
ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2021 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet