Η νεολαία ως ο πολιορκητικός κριός της ανατροπήςΧωρίς καμία αμφιβολία , η νεολαία είναι η κοινωνική ομάδα που βιώνει την οικονομική κρίση στο πετσί της πιο πολύ από κάθε άλλη. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία η νεανική ανεργία για το 2014 αγγίζει το 60,6 % , ποσοστό πρωτοφανές για μια χώρα σε καιρό ειρήνης. Επιπρόσθετα, όσοι από αυτούς ως «τυχεροί» εργάζονται, το κάνουν είτε με την ψευτοαπασχόληση των voucher (όπου εκεί η εργασία μετονομάζεται σε «ωφέλεια»), είτε αμειβόμενοι με μισθούς πείνας σε άλλες μορφές ακραίας εργατικής επισφάλειας, όπου καταπατώνται κάθε είδους δικαιώματα. Όλη αυτή η ζοφερή κατάσταση έχει κάνει τους νέους ανθρώπους , που δεν βλέπουν κάποια προοπτική , να έχουν σταματήσει να ονειρεύονται. Αρκετές φορές μάλιστα είναι αναγκασμένοι να μένουν με τους γονείς τους ακόμη και σε μεγάλη ηλικία. Έτσι αναπόφευκτα σε πολλούς η μόνη διέξοδος από αυτόν τον λαβύρινθο φαντάζει η μετανάστευση στο εξωτερικό. Αυτή είναι σύμφωνα με τις κυρίαρχες ελίτ μια χαμένη γενιά , όπως την περιέγραψα παραπάνω.
Για εμάς αυτή η γενιά , μπορεί να γίνει η κινητήριος δύναμη που θα φέρει τον πολυπόθητο κοινωνικό , παραγωγικό και πολιτισμικό μετασχηματισμό. Σπάζοντας οποιαδήποτε λογική ανάθεσης των προβλημάτων της , αμφισβητώντας τα πρότυπα του σεξισμού και του ρατσισμού και βάζοντας φρένο στην καταστολή και την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Όλα αυτά σε ένα πλαίσιο άνθισης της νεανικής δημιουργικότητας, τόσο μέσο ενός νέου θεσμικού πλαισίου για τους συνεταιρισμούς και την κοινωνική οικονομία , την ανάληψη εγκαταλελειμμένων επιχειρήσεων από εργαζόμενους στην λογική της αυτοδιαχείρισης αλλά και μέσο της στήριξης της νεανικής επιχειρηματικότητας σε τομείς έντασης γνώσης και νέων τεχνολογιών με πλήρη σεβασμό προς το περιβάλλον.
Όλα τα προαναφερθέντα , είναι προαπαιτούμενα για την επιτυχή έκβαση του πολιτικού σχεδίου του ΣΥΡΙΖΑ και της αριστεράς. Μίας αριστεράς που γνωρίζει και θυμάται καλά την ιστορία της και τα λάθη του παρελθόντος της αλλά ταυτόχρονα δεν λησμονεί τις ιδεολογικές ρίζες και αφετηρίες της και πατάει στιβαρά πάνω σε αυτές. Σμιλεύουμε συλλογικά και με τον λαϊκό παράγοντα στο προσκήνιο , μια αριστερά που δεν θέλει πια ηρωικές ήττες. Αυτή την φορά θα κερδίσουμε. Γιατί το μόνο χρέος της γενιάς μας είναι η ανατροπή της βάρβαρης πολιτικής της λιτότητας.
ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2023 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet