Ο φόβος δε θα νικήσει την ελπίδα Ο ΣΥΡΙΖΑ τα τελευταία χρόνια, και κυρίως μετά τις ευρωεκλογές, είναι εκείνος ο πολιτικός χώρος που δεν εισπράττει μόνο την αντίδραση του λαού στις καταστροφικές πολιτικές, αλλά λαμβάνει τη θετική στήριξή του. Τη θετική αυτή στήριξη του στο ΣΥΡΙΖΑ ο λαός την έδειξε από το Μάιο του 2014, όταν τον έφερε πρώτο στις ευρωεκλογές. Τη σαφή του προτίμηση προς το ΣΥΡΙΖΑ και την πολιτική που δεσμεύεται να ακολουθήσει, δείχνει και τώρα με αρχή τη μεγαλειώδη υποδοχή των προτάσεων του στην κοινωνία. 
Η προσπάθεια εκφοβισμού της κοινωνίας από τον κ. Σαμαρά και τα ΜΜΕ που τον στηρίζουν έπεσε πολύ γρήγορα στο κενό. Οι δεσμεύσεις του Αλέξη Τσίπρα, με αρχή την  Κόρινθο δημιουργούν μια αίσθηση νίκης, ασφάλειας και αναπτερώνουν το ηθικό χιλιάδων συμπολιτών που τα τελευταία χρόνια βλέπουν τους κόπους μιας ζωής να θυσιάζονται στο βωμό των επιλογών των κ. Σαμαρά, Βενιζέλου, Παπανδρέου.  Είναι τέτοιου μεγέθους η ήττα της τρομοκρατίας του απερχόμενου πρωθυπουργού και των συν αυτώ, που ακόμα και παραδοσιακοί υποστηρικτές του από το κατεστημένο μιντιακό σύστημα, τις τελευταίες μέρες τον εγκαταλείπουν. Κάτι τελευταίοι, μιντιάρχες που χρωστάνε στο σύστημα αλλά και μερικοί φοβικοί με πολιτικά κόμπλεξ  τοπικοί μπλόγκερς που στερούνται κάθε αξιοπιστίας του απομένουν. Και αυτοί, όμως, λάσπη στον ανεμιστήρα ρίχνουν και στέκονται μπροστά του.
Το πολιτικό σύστημα, όπως το γνωρίζουμε, έκλεισε τον κύκλο του. Αυτό το χρεοκοπημένο και αναξιόπιστο πολιτικό σύστημα, με προμετωπίδα, τις πελατειακές σχέσεις, το ρουσφέτι, την πολιτική ασυλία και την κομματοκρατία δεν έχει επιστροφή. Απαίτηση της κοινωνίας είναι να καθαρίσει η χώρα από τους κάθε λογής πολιτικούς και μη σαλτιμπάγκους που επί δεκαετίες έπαιζαν στα ζάρια τη ζωή μας. Και την έχασαν.
Εμείς όμως θα την ξανακερδίσουμε. Γιατί το οφείλουμε στα παιδιά μας. Στους νέους αυτής της χώρας που το μόνο μέλλον που έχουν μπροστά τους είναι η ξενιτειά. Θα την ξανακερδίσουμε ξεριζώνοντας το σάπιο. Ξεριζώνοντας όχι μόνο τις επιπτώσεις των μνημονίων, αλλά και όλες τις αιτίες που μας οδήγησαν στη λαίλαπα της κρίσης. Το αποτέλεσμα των εκλογών της 25ης Γενάρη είναι πια ορατό. Η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ δεν αμφισβητείται. Η αυτοδυναμία κλειδώνει. Ο πολίτης θα επιλέξει ΣΥΡΙΖΑ από ανάγκη. Θα ψηφίσει για να φύγουν αυτοί και οι πολιτικές τους.
Την επομένη των εκλογών ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να κερδίσει όλους αυτούς τους ανθρώπους αλλά και όσους δεν ψηφίσουν Αριστερά. Με την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, όπως εξαγγέλθηκε στη ΔΕΘ, το αίσθημα της κοινωνικής δικαιοσύνης που από την επόμενη μέρα πρέπει να πνέει στη χώρα, την ασφάλεια του πολίτη, το ξερίζωμα του σάπιου πολιτικού κατεστημένου και της διαφθοράς.
Να μετατρέψει την ανοχή της κοινωνίας σε εμπιστοσύνη. Για να μπορέσει να σχεδιάσει και να χτίσει μαζί με την κοινωνία την παραγωγική ανασυγκρότηση αυτού του τόπου, που θα τον βγάλει μια για πάντα, από τα αδιέξοδα του παρελθόντος και θα τον οδηγήσει στο δρόμο της ανάπτυξης για το λαό, της δικαιοσύνης, της αξιοπρέπειας της δημοκρατίας. Η μεγάλη ευκαιρία της κοινωνίας είναι στις 25 Γενάρη. Να μην την αφήσουμε να χαθεί.

ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2024 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet