Να κάνουμε τα όνειρά μας πραγματικότηταΜετά από μια σύντομη προεκλογική περίοδο πρόκειται να ζήσουμε πραγματικά ιστορικές στιγμές. Όλοι ελπίζουμε ότι ο δρόμος προς τη βαρβαρότητα που μας οδηγεί η κυβερνητική πολιτική με ταχύτατους ρυθμούς, θα κλείσει αποφασιστικά.
Η κυβέρνηση της αριστεράς που θα προκύψει από τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου θα προκαλέσει μια σειρά θετικών αντιδράσεων στους ευρωπαϊκούς λαούς που θα συνειδητοποιήσουν ότι υπάρχει ελπίδα ανατροπής των νεοφιλελεύθερων πολιτικών. Ο ίδιος ο ελληνικός λαός, ανακουφισμένος από την αποχώρηση του παλιού και σαπισμένου πολιτικού κόσμου, θα περιμένει με μεγάλες προσδοκίες αλλά και με διστακτικότητα το είδος γραφής της νέας κυβέρνησης.
Αυτές τις στιγμές οι ευθύνες μας θα έχουν και αυτές ιστορική σημασία.
Από τις πρώτες ώρες της νέας διακυβέρνησης θα πρέπει να γίνει σαφής, συμβολικά και ρεαλιστικά, η αμετάκλητη πρόθεσή μας να ανατρέψουμε τις κυρίαρχες αξίες και πολιτικές πρακτικές.
Από την τελετουργία ορκωμοσίας της κυβέρνησης μέχρι την άμεση λήψη μέτρων ανακούφισης της ανθρωπιστικής κρίσης και τον ανασχεδιασμό των δημόσιων υπηρεσιών υγείας. Από την ανατροπή του αποικιοκρατικού μηχανισμού καταστροφής στις Σκουριές Χαλκιδικής μέχρι την επανάκτηση του δημόσιου πλούτου (Ελληνικό, ΟΠΑΠ, κλπ) μέχρι την αποδιάρθρωση των αντιδημοκρατικών και κατασταλτικών μηχανισμών (στρατόπεδα, κλπ).
Παράλληλα, στην ίδια περίοδο της οργανωτικής ανασυγκρότησης ενόψει των κυβερνητικών ευθυνών η εσωκομματική δημοκρατία και η εδραίωση του ιδιαίτερα σημαντικού πολιτικού ρόλου των κομματικών οργάνων θα πρέπει να αποτελέσουν άμεσες προτεραιότητες. Από τις πρώτες στιγμές πρέπει έμπρακτα να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν θέλουμε ούτε την κομματικοποίηση του κράτους, ούτε την κρατικοποίηση του κόμματος.
Η κινηματική αναφορά, η αλληλεγγύη, η συλλογικότητα, η συνέπεια και η ανιδιοτέλεια που θα χαρακτηρίζουν το στελεχικό, πολιτικό και κοινοβουλευτικό προσωπικό της νέας περιόδου θα εμπνεύσουν το λαό και θα αποτελέσουν τη βάση για την εδραίωση σχέσεων εμπιστοσύνης μαζί του. Σε αυτή την κατεύθυνση δεν είναι τυχαία η ευρεία αποδοχή που είχε ο κώδικας δεοντολογίας που αποδεικνύει έμπρακτα τη συνάφεια λόγων και πράξης των μελών μας.
Με όπλα μας λοιπόν τη διεθνιστική προσέγγισή μας, την κινηματική δυναμική μας, τις ξεκάθαρες πολιτικές μας θέσεις και τη συντροφικότητα μας, να κινητοποιηθούμε μαζικά για να ανοίξουμε το δρόμο στην ελπίδα, να εμπνεύσουμε με τα οράματά μας, να υλοποιήσουμε τα όνειρά μας για μια κοινωνία με επίκεντρο τον άνθρωπο, μια κοινωνία που επικεντρώνει τις δραστηριότητες της στην απάντηση στις ανάγκες των πολλών και όχι στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων των λίγων.
ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2024 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet