Με τα ιδανικά και τις αξίες της Αριστεράς
Πριν 2,5 χρόνια το Κιλκίς έστειλε την αριστερά στη βουλή. Ήταν ιστορικής σημασίας στιγμή. Επιτέλους χτίζονταν μία γέφυρα ανάμεσα στο παρελθόν και το παρόν. Είχα την τιμή να είμαι η φωνή των συμπολιτών μου στο κεντρικό πολιτικό σκηνικό, να μεταφέρω τις αγωνίες και τα προβλήματά τους, να διεκδικώ μαζί τους και με τον ΣΥΡΙΖΑ τις λύσεις και τα δίκαια αιτήματά τους. Και βέβαια πάντα με όρους διαφάνειας, πάντα ανοιχτά και μακριά από λογικές και πρακτικές συναλλαγών και ρουσφετιών πίσω από κλειστές πόρτες. 2,5 χρόνια αργότερα έχουμε καταφέρει – θεωρώ – σε έναν βαθμό να εμπεδώσουμε στην τοπική μας κοινωνία πως είναι εφικτή μία μορφή πολιτικής δράσης που κάτι νέο κομίζει, στον αντίποδα της εξάρτησης και υποτέλειας του «ψηφοφόρου-πελάτη» στον «άρχοντα-βουλευτή» του. 
Τη συμμετοχή και τη συνδιαμόρφωση επιδιώκαμε και κάναμε διαρκώς πράξη εδώ στο Κιλκίς. Χτίσαμε δεσμούς με δασκάλους, γονείς και μαθητές για την υπεράσπιση των σχολειών και του ΤΕΙ μας τις ώρες που η εξουσία των μνημονίων επέβαλε περικοπές, συγχωνεύσεις και διαθεσιμότητες. Βρεθήκαμε στο μέτωπο των αγροτών και των κτηνοτρόφων μας, μάθαμε τις έγνοιες τους και βάλαμε μπροστά την προστασία και διεκδίκηση των δικαίων τους. Υπερασπιστήκαμε με το κίνημα ενάντια στα μεταλλεία το περιβάλλον και τον φυσικό μας πλούτο ενάντια στο ξεπούλημά του σε χρυσοθήρες. Χτίσαμε με τους εργαζόμενους/ες των υγειονομικών δομών μας μέτωπο για την υπεράσπιση του δικαιώματός μας στην υγεία και πλάι σ’ αυτό ενισχύσαμε το κοινωνικό φαρμακείο κι ιατρείο μας. Συσπειρωθήκαμε ως τοπική κοινωνία ενάντια στην καταστρατήγηση των δικαιωμάτων των μεταναστών της Ειδομένης. Αγωνιστήκαμε ενάντια στις διακοπές ρεύματος κι ενάντια στις κατασχέσεις σπιτιών από τις τράπεζες. Βρεθήκαμε απέναντι σε εργοδότες και στο πλευρό εργατών στη βιομηχανική ζώνη κι έξω απ’ αυτή, κι ο αγώνας τους μας έδειξε συχνά το δρόμο. 
Σ’ αυτά τα μέτωπα, σ’ αυτούς τους κοινούς αγώνες στη βάση των αρχών της συντροφικότητας και της αλληλεγγύης, σπείραμε πολύτιμους σπόρους. Εμπεδώσαμε ένα διαφορετικό, αριστερό πολιτισμικό παράδειγμα. Κι άριστα έχουν εμφανιστεί ως τώρα τ’ αντανακλαστικά της τοπικής μου κοινωνίας. Η αριστερά πάντα αγωνίζονταν και πάντα θ’ αγωνίζεται για τα ιδανικά της, παρά τις οποίες αντιξοότητες και πισωγυρίσματα. Αυτό το έμαθα από πολύ μικρή. Venceremos! 
ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2024 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet