Σε συνευρέσεις με φίλους /φίλες, απολιτίκ που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ -κατά δήλωσή τους-διαπιστώνω πολλές φορές, αν και πρόκειται  για μορφωμένα άτομα, ότι «μασάνε» αρκετά με τις γενικές  και αφηρημένες εξαγγελίες του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Μιλάνε για μείωση φορολογικών συντελεστών, μείωση δαπανών και επενδύσεις με σκοπό τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Αυτά ακούμε από τον πρόεδρο και τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας πότε γενικά, αόριστα και αφηρημένα πότε αποσαφηνισμένα, πότε ειπωμένα με το όνομα τους.
Ας προσπαθήσουμε, λοιπόν, να δούμε τις αλήθειες που κρύβονται πίσω από τις λέξεις.
• Μείωση φορολογικών  συντελεστών στις επιχειρήσεις: Το μεγαλύτερο ψέμα εδώ είναι ότι ο μέσος όρος φορολογίας των επιχειρήσεων είναι 24-25%. Δεν μπορείς  να κατέβεις πιο κάτω από αυτό. Οι δυο χώρες που το επιχείρησαν (Κύπρος και Ιρλανδία), ούσες μέλη της ευρωζώνης, τιμωρήθηκαν με μνημόνιο. Να υπενθυμίσουμε ότι η Ρουμανία, η Βουλγαρία  και λοιποί συγγενείς δεν μετέχουν στην ευρωζώνη. Επίσης, είναι κοινώς παραδεκτό ότι οι  χαμηλοί συντελεστές φορολογίας που διατηρούν οι χώρες αυτές  ουδόλως  έχουν οδηγήσει σε άνοδο βιοτικού επιπέδου  των κατοίκων τους  σε αντίθεση με τους κατοίκους  των χωρών με υψηλό συντελεστή φορολογίας σε επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα  (βλ.σκανδιναβικές χώρες.)
• Μείωση δαπανών στο δημοσιονομικό τομέα: Σε αυτήν την περίπτωση δεν μένει τίποτα άλλο να κοπεί  παρά  μισθοί και συντάξεις (εφαρμογή ρήτρας μηδενικού ελλείμματος) και βεβαίως να προχωρήσουν σε απολύσεις. Στην αρχή θα απολυθούν οι συμβασιούχοι  και οι ανάγκες που καλύπτουν θα δοθούν σε εργολάβους με ελεεινές συνθήκες  εργασίας και μισθούς των 150 ευρώ. Μετά θα προχωρήσουν σε συγχωνεύσεις νοσοκομείων, κέντρων υγείας και σχολικών μονάδων, θα κρατήσουν τα δικά τους παιδιά (που τα ξέρουν) και οι υπόλοιποι  θα πάνε σπίτια τους μέσω της αξιολόγησης  α λα Microsoft. Νομίζω  ότι συντηρητικά μπορούμε να μιλάμε για απώλεια 100.000 θέσεων  εργασίας στο δημόσιο τομέα που θα προστεθούν στο ήδη υπάρχον 1.000.000, με μηδενικές προοπτικές απορρόφησης  αφού και οι διεθνείς φορείς  αναγνωρίζουν ως μέγιστο ρυθμό  ανάπτυξης το 2% ετησίως. Άρα, η εσωτερική  αγορά θα καταρρεύσει  οδηγώντας στο κλείσιμο όσων μικρομεσαιων επιχειρήσεων είναι ακόμη ανοιχτές.
• Επενδύσεις -δημιουργία νέων θέσεων εργασίας: Μιλάμε για δημιουργία ειδικής οικονομικής ζώνης  με μισθούς από 150 μέχρι 500 ευρώ χωρίς  δικαιώματα  με εργασία  και τις 7 μέρες της εβδομάδας σε όλους τους τομείς. Αυτό θα εξωθήσει και τους ελάχιστους επιστήμονες, ερευνητές και στελέχη  καθώς και τους κάτοχους μεταπτυχιακών  και άλλων  τίτλων να φύγουν στο εξωτερικό. Εκατό χιλιάδες θέσεις  εργασίας στη γερασμένη Γερμανία περιμένουν. Και αυτό το σκοπό θέλει να εξυπηρετήσει η πάντα πατριωτική δεξιά, όπως έχει κάνει διαχρονικά  με ελάχιστες εξαιρέσεις που γνωρίζουμε και τιμάμε.
Όλα αυτά έχουν αρχίσει να δηλώνουν διάφορα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, και βεβαίως ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με σωρεία «τιτιβισμάτων».
Αυτά πρέπει να τονίζουν τα στελέχη του κόμματος, οι βουλευτές και οι κυβερνητικοί παράγοντες. Για να καταδείξουν τη σκοτεινή εποχή  που θα μπούμε αν ο κόσμος επιλέξει  να ψηφίσει  την Νέα Δημοκρατία. Γιατί ναι καλοί μου άνθρωποι υπάρχουν και πολύ  χειρότερα και οι προοδευτικοί άνθρωποι έχουν υποχρέωση να τα εμποδίσουν όσο δυσαρεστημένοι και αν είναι από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Γεωργία Σίμωση
Πρόσφατα άρθρα ( Πολιτική )
ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2022 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet