Την Τρίτη 13 του Ιούνη, στο Νεκροταφείο της Ανάστασης, η οικογένειά του, οι φίλοι και οι σύντροφοί του, αποχαιρετήσαμε τον Παναγιώτη Μαντούβαλο, που έφυγε από τη ζωή το Σάββατο, 10 του μήνα.
Με καταγωγή από τους ΄Ανω Μπουλαριούς της Μάνης, γεννήθηκε το 1929 στην Αγία Σοφία στα Μανιάτικα του Πειραιά, ενώ, από το 1975, κατοικούσε στον Προφήτη Ηλία. Ήταν ο μεσαίος από τα τρία παιδιά του Ιωάννη Μαντούβαλου –Ηλία, Παναγιώτη και Μιχάλη. Από πολύ μικρή ηλικία, ο Παναγιώτης εντάχθηκε στην Αντίσταση και υπήρξε μέλος της ΕΠΟΝ και του ΕΑΜ. Για την αντιστασιακή του δράση, του έχει απονεμηθεί αναμνηστικό μετάλλιο. Από αριστερή οικογένεια, ήταν και ο ίδιος ενταγμένος στην Αριστερά. Και, μετά τη διάσπαση του 1968, ήταν μέλος του ΚΚΕ Εσωτερικού.
Υπήρξε ιδρυτικό μέλος του Συνασπισμού και, κατόπιν, του ΣΥΡΙΖΑ –μέλος της Ο.Μ. Β΄ διαμερίσματος Πειραιά. Ο Παναγιώτης είχε παντρευτεί την Ελένη Καραμανή, είχε μια κόρη, τη Γιάννα, και δύο εγγονές. Ήταν εκτελωνιστής στο επάγγελμα, με μεγάλη συνδικαλιστική δράση στο σύλλογο εκτελωνιστών, όπου διετέλεσε ταμίας επί πολλά χρόνια. Πίστευε στο ναυταθλητισμό και στο ρόλο που αυτός παίζει στη διαμόρφωση του χαρακτήρα των νέων. ΄Ετσι, το 1984 ίδρυσε τον Ναυταθλητικό Όμιλο «Δελφινάριο» του Πειραιά –ήταν επί 26 χρόνια πρόεδρός του και, μετά, ισόβιος επίτιμος πρόεδρος.
Ήταν πάντα ένας σύντροφος πολύ συνεπής, ειλικρινής και ενεργός. Συμμετείχε όπου μπορούσε και υποστήριζε τις πολιτικές του απόψεις ήρεμα, με πολιτικά επιχειρήματα, ακούγοντας με προσοχή τους άλλους. Κυρίως, όμως, ήταν σεμνός. Ο Παναγιώτης άφησε ένα μεγάλο αρχείο, παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές.
Πάντα θα τον θυμόμαστε με σεβασμό, αλλά και με υπερηφάνεια που υπήρξε σύντροφός μας.

Ν.Ε. Πειραιά ΣΥΡΙΖΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2024 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet