Ημερίδα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

gue-2

«Μείωση των ανισοτήτων για τις γυναίκες εργαζόμενες στον τομέα HORECA–Εργατικά Δικαιώματα & Βιωσιμότητα», είναι το θέμα της ημερίδας που διοργανώνει στις 28-6-17 στο Ευρωκοινοβούλιο, στις Βρυξέλλες, η ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κωνσταντίνα Κούνεβα, σε συνεργασία με την Ισπανίδα ευρωβουλευτή της GUE/NGL Τάνια Γκονζάλες.
Στην Ε.Ε. των 12 εκατομμυρίων εργαζομένων στην τουριστική βιομηχανία, 7 εκατομμύρια απασχολούνται στον τομέα HORECA. Η συνεχής ανάπτυξη του τουριστικού τομέα και η αύξηση της κερδοφορίας του, πραγματοποιείται σε βάρος των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων και σε βάρος του περιβάλλοντος.
Επισφάλεια, αδήλωτη και ανασφάλιστη εργασία, χαμηλοί μισθοί, χαμηλή ειδίκευση, εξαντλητικά ωράρια, μαθητεία, εκμετάλλευση, σεξουαλική παρενόχληση, μερικά από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες εργαζόμενες στα τουριστικά επαγγέλματα, που αποτελούν το 60% του συνόλου των εργαζομένων.
Με τη συμμετοχή εκπροσώπων των συνδικαλιστικών οργανώσεων των εργαζομένων (ΠΟΕΕ-ΥΤΕ, EFFAT, OSHA), εκπροσώπων των εργοδοτικών ενώσεων (ΣΕΤΕ), της Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ), του ILO, της Κομισιόν, ερευνητών και ακαδημαϊκών, οι διοργανώτριες της Ημερίδας, φιλοδοξούν να καταδείξουν τα προβλήματα του κλάδου, τις προοπτικές βιωσιμότητας αλλά και τις καλές πρακτικές, όπου υπάρχουν. Στην Ευρώπη της απορρύθμισης των εργασιακών σχέσεων και της αποδυνάμωσης των συλλογικών διαπραγματεύσεων, η προστασία και η διασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων και των αξιοπρεπών συνθηκών εργασίας είναι πιο επιτακτική από ποτέ.
Πρόσφατα άρθρα ( Διεθνή )
ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2023 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet