...ΚΑΙ “ΑΝΕΛΚΥΣΗ“ ΤΟΥ “ΝΟΥΡ ΟΥΑΝ”

epoxi-logo

Επικίνδυνη τροπή τείνει να πάρει η πολιτική ζωή στην κρίσιμη καμπή μετά το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης. Στο κενό που διαμορφώνεται μέχρι την αναζήτηση και διατύπωση της επικαιροποιημένης αντιπολιτευτικής στρατηγικής της ΝΔ, τείνει να εγκατασταθεί μια ευκαιριακή πολιτική μηδενιστικής αντιπολίτευσης χωρίς πολιτική πρόταση, με άμεσο μικροπολιτικό στόχο τη φθορά της κυβέρνησης με κάθε τίμημα.
Η πολιτική αυτή μπορεί να βρίσκει εύφορο έδαφος στις πραγματικές ή τεχνητά μεγεθυμένες αδυναμίες και αστοχίες της κυβέρνησης, άγεται όμως στα άκρα από μια διάθεση τυφλής όξυνσης, που οδηγεί σε αδιέξοδα ή ευνοεί την είσοδο στην πολιτική αντιπαράθεση εξωπολιτικών σκοτεινών παραγόντων, που εκπροσωπούν οικονομικά συμφέροντα σε μια νέου τύπου διαπλοκή.
Με αφορμή την ανεπίτρεπτη καθυστέρηση στην επίλυση της εκκρεμότητας των συμβασιούχων της τοπικής αυτοδιοίκησης, η αξιωματική, κυρίως, αντιπολίτευση παρακολουθεί από απόσταση ασφαλείας την αυξανόμενη ένταση της σύγκρουσης, εναποθέτοντας τις ελπίδες της για πολιτική ήττα της κυβέρνησης στην αγανάκτηση των δημοτών και την απελπισία των συμβασιούχων. Αν και βασικός μέτοχος στην επιχείρηση ανάπτυξης πελατειακών σχέσεων με τη μέθοδο της πρόσληψης συμβασιούχων, παριστάνει τώρα τον ουδέτερο παρατηρητή, ενώ ωθεί και τους επηρεαζόμενους από τη ΝΔ αιρετούς της αυτοδιοίκησης να τηρούν ανάλογη στάση Πόντιου Πιλάτου. Και όλα αυτά στην πλάτη των εργαζομένων ενός κατώτερου θεού και των δημοτών που τους απειλούν οι σωροί των σκουπιδιών. Και, κυρίως, για ένα δυσεπίλυτο πρόβλημα, που μόνο με ευρύτατη συναίνεση και ουσιαστική συνεννόηση μπορεί να αντιμετωπιστεί. Εκτός αν το πραγματικό ζητούμενο εκ μέρους διαφόρων είναι να αποδειχτεί ότι η μόνη λύση και στο γόρδιο δεσμό των συμβασιούχων είναι η ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών που προσφέρουν.
Από την άλλη μεριά, στην εμμονική προσπάθεια να αποδειχτεί ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ-Οικολόγων δεν είναι κανονική, αντίθετα επιβουλεύεται τους θεσμούς, η αξιωματική αντιπολίτευση δεν διστάζει να βάλει στον πολιτικό ανταγωνισμό όχι μόνο μεγαλοσχήμονες της οικονομικής ολιγαρχίας, αλλά και κατάδικους για μεταφορά και εμπορία τόνων ηρωίνης, της ξαφνικά αναγεννημένης υπόθεσης του ναρκοεμπορικού σκάφους «Noor 1».
Με δηλωμένη πρόθεση να πλήξει τον υπουργό Άμυνας, δίνει λόγο και αξιοπιστία, μέσα από τα media του κιτρινισμού σε ισοβίτες, που εκπαιδεύονται στο ρόλο του «διπλού πράκτορα» με το αζημίωτο για τους ίδιους, επί ζημία της δημοκρατικής ομαλότητας όμως.
Το άμεσο αποτέλεσμα ήταν να εμφανιστεί ο υποφαινόμενος ως πρωταγωνιστής της φαρσοκωμωδίας Ευ. Μαρινάκης σε ρόλο θύματος, που απειλούν και εκβιάζουν κάποιοι σκευωροί! Οι οποίοι έδρασαν «συστηματικά ώστε την κατάλληλη στιγμή να εκβιαστώ και να παραμερίσω για να αλωθεί ο ευαίσθητος τομέας του Τύπου»!! Αναρωτιέται κανείς: ποιος ανακίνησε τώρα, ξαφνικά, την υπόθεση Noor 1, αν όχι η φίλα προσκείμενη σε αυτόν πολιτική; Και τώρα το θυμήθηκαν, αφού δεν εκβιάστηκε και δεν παραμέρισε ο ευνοούμενός τους, αντίθετα «άλωσε» ένα σημαντικό μέρος του μιντιακού χώρου το οποίο θα διαχειριστεί, βέβαια, με τη δέουσα ευαισθησία!!!
Θα προκαλούσαν ακράτητα γέλια αυτοί οι ισχυρισμοί και αυτά τα καμώματα, αν το διακύβευμα δεν ήταν η ομαλή εξέλιξη του πολιτικού βίου της χώρας που απειλείται από την ανεύθυνη πολιτική μιας βρώμικης συμμαχίας που διεκδικεί ως έπαθλο τη διατήρηση αλώβητης της εξουσίας.
ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2021 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet