Η ΟΜ ΠΑΤΗΣΙΩΝ ΓΙΑ «ΑΥΓΗ», «ΕΠΟΧΗ», LEFT GR, «ΣTO KOKKΙNO»

 

Είναι κάτι πολύ ενθαρρυντικό: μετά την Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ Πεύκης, η ΟΜ Πατησίων (5ης Δ.Κ. Αθήνας) παρεμβαίνει στη συζήτηση για τα μέσα ενημέρωσης, όπου είναι βασικός μέτοχος ο ΣΥΡΙΖΑ, και κάνει μια σειρά προτάσεις για τη σωτηρία και αναβάθμισή τους. Είναι ενθαρρυντικό, διότι μόνο όταν το σοβαρό αυτό πρόβλημα γίνει υπόθεση των μελών και φίλων του κόμματος μπορεί να λυθεί προωθητικά. Το κλείσιμο της συζήτησης την περασμένη Δευτέρα στο ακτίφ με ομιλητή τον σ. Ε. Τσακαλώτο υπενθυμίζουμε, από τον σ. Π. Καραγιώργο έδινε την κατεύθυνση κάθε ΟΜ να συζητήσει άμεσα και εκτάκτως, να πάρει μέτρα κάθε μορφής για την ενίσχυση των ΜΜΕ του κόμματος. Σ’ αυτή την κατεύθυνση είναι και η απόφαση της ΟΜ Πατησίων μεγάλο μέρος της οποίας παραθέτουμε στη συνέχεια με την ελπίδα ότι πολλές ΟΜ πανελλαδικά θα μιμηθούν αυτές των Πατησίων και της Πεύκης.

Ο ρόλος της «Αυγής» και του «105,5 Στο Κόκκινο» είναι αναντικατάστατος, ιδιαίτερα τη σημερινή περίοδο της συστηματικής επίθεσης λάσπης και παραπληροφόρησης από μερίδα των ΜΜΕ. Η καθημερινή και συστηματική στήριξη τους από το κόμμα, τα στελέχη, τα μέλη, τους φίλους και τις οργανώσεις του κρίνεται επιτακτική, στο πλαίσιο μιας πολύπλευρης και δυναμικής σχέσης μεταξύ Αυγής/Κόκκινου - ΣΥΡΙΖΑ. Πρέπει να εκπονηθεί ένα σοβαρό σχέδιο οικονομικής βιωσιμότητας, συνεργειών και δημοσιογραφικής ανασυγκρότησης των Μέσων μας. Η ίδρυση ομίλου στα ΜΜΕ πρέπει να αποτελεί τον τελικό στόχο μιας διαδικασίας που αφορά και στα δύο Μέσα. Η σύμπραξη και συνέργεια των δύο μέσων είναι στοιχεία απαραίτητα για την αναδιοργάνωσή τους, την οικονομική τους βιωσιμότητα και τη ριζική αναβάθμιση της παρέμβασής τους.
Η κυβέρνηση και η ηγεσία του κόμματος οφείλουν να λάβουν υπόψη τους ότι η αρνητική εμπειρία από τη διαδικασία αδειοδότησης των καναλιών, οι ολιγωρίες και οι εσφαλμένες εκτιμήσεις για το συσχετισμό δύναμης, οδήγησαν, όχι μόνο στην απογοήτευση μέλη, φίλους και ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και στην απώλεια πολύτιμου χρόνου, για την αναδιοργάνωση και τη στήριξη των ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ.
H OM ΣΥΡΙΖΑ 5ης Δ.Κ. Αθήνας εκτιμά πως η επιβίωση και ανάπτυξη των ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ («Αυγή», left.gr, Στο Κόκκινο) πρέπει να γίνει υπόθεση όλων των μελών του κόμματος και προς την κατεύθυνση αυτή καλεί όλα τα μέλη και τους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ να στηρίξουν και να δυναμώσουν τη φωνή του ΣΥΡΙΖΑ, με κάθε δυνατό τρόπο.
Καλεί, όμως, και τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ να αφουγκραστούν τον παλμό της βάσης και να μην εγκλωβίζονται σε αυτο-αναφορικά σχήματα «περί ανεξαρτησίας του δημοσιογραφικού λειτουργήματος» ή «γραμμιτζήδικων λογικών». Να συμμετάσχουν ενεργά στη ζωή των ΟΜ, να σκύψουν και να αναδείξουν τα προβλήματα των τοπικών κοινωνιών, της αυτοδιοίκησης, των πολιτικών και κοινωνικών δικαιωμάτων, του συνδικαλιστικού κινήματος, της κοινωνικής ασφάλισης, του αγροτικού κόσμου, των μικρομεσαίων κ.ά., να αγκαλιάζουν κάθε αγωνία και προβληματισμό του κόσμου της Αριστεράς, ώστε να νιώσουν πως τα ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ τους αφορούν.
Να ανοίξει επιτέλους στη βάση του κόμματος η συζήτηση τι «Αυγή» και τι Κόκκινο θέλουμε στη δική μας πολυφωνική δημοκρατική Αριστερά, όπου προτεραιότητα είναι ο διάλογος και η σύνθεση των απόψεων, η ανάδειξη των προβλημάτων και η επίλυσή τους.
Καλεί τη Νομαρχιακή Α’ Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ να λάβει όλες εκείνες τις απαραίτητες πρωτοβουλίες, που θα αναδείξουν τον αναντικατάστατο ρόλο όλων των ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ, ξεκινώντας καμπάνια για την ενίσχυσή τους και τη στενότερη σύνδεσή τους με τις ΟΜ, όλα τα μέλη και τους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ (συμπλήρωση ερωτηματολογίου για την αξιολόγηση των ΜΜΕ του κόμματος, εγγραφή συνδρομών, ενημέρωση για την οικονομική τους κατάσταση και τις επείγουσες ανάγκες τους κ.ά.).
Η υπόθεση της μεροληπτικά ταξικής ενημέρωσης του κόσμου της Αριστεράς, αλλά και του κόσμου που έχει εναποθέσει τις ελπίδες του για μια καλύτερη μέρα στον ΣΥΡΙΖΑ, δεν επιτρέπεται να αφεθεί στα χέρια υπερφιλόδοξων «αριστερόστροφων διαμορφωτών κοινής γνώμης», που έχουν βρει «πρόθυμους χρηματοδότες», από τις λίστες του ΚΕΦΟΜΕΠ, τους «μνηστήρες» φιλέτων των αποκρατικοποιήσεων, της απελευθέρωσης της αγοράς τζόγου και ενέργειας -όλα μνημονιακοί καταναγκασμοί, που ο ΣΥΡΙΖΑ αποδέχτηκε «με το πιστόλι στον κρόταφο».
Η δική μας πολυφωνική δημοκρατική κινηματική Αριστερά δεν χρειάζεται «Πόπωτες», «Κοσκωτάδες», «Κοκκαλέους», «Μαρινάκηδες», «Αλαφούζους», «Κουρήδες», «Βαρδινογιάννηδες», «Τσουκάτους», «Πανταγιάδες» κ.λπ. Προϋπόθεση για να μη συμβεί κάτι τέτοιο είναι η στήριξη και αναδιοργάνωση των ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ, κι ένα ισχυρό κινηματικό - πλουραλιστικό κόμμα στην πρώτη γραμμή των αγώνων.
ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2022 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet