Για ορισμένους ήταν μια κάποια λύση

epoxi-logo

Αδειάζοντας από τα συσσωρευμένα σκουπίδια τις πόλεις, οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα δεν αποκάλυψαν μόνο τα σκεπασμένα από τους σωρούς τους οδοστρώματα και πεζοδρόμια. Ανέδειξαν και το πολιτικό πρόβλημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που, μετά το κλείσιμο της αξιολόγησης, δεν έχει βρει μια πειστική στρατηγική στόχευση, καθώς είχε επενδύσει όλα της τα λεφτά στην αποτυχία της διαπραγμάτευσης.
Για να καλύψει αυτό το κενό, φαίνεται πως επιλέγει την πιο επικίνδυνη και ανεύθυνη λύση: την τεχνητή, ως τα άκρα, όξυνση κάθε σύγκρουσης που μπορεί να προκύψει ή να προκληθεί, με άμεσο στόχο τη δημιουργία αδιεξόδων και απώτερο την πολιτική φθορά της κυβέρνησης με κάθε τίμημα.
Όπως φαίνεται, στο ευρύτατο πλαίσιο μέσα στο οποίο αναζητεί «σημεία αιχμής», ξεχωριστή θέση καταλαμβάνουν τα ζητήματα της «ασφάλειας» και της «καθημερινότητας». Κι αν υποθέσουμε ότι στα ζητήματα της καθημερινότητας υπάρχει ο κίνδυνος να βρεθεί αντιμέτωπη με δυσάρεστες εκπλήξεις, όπως στην περίπτωση της «κρίσης των σκουπιδιών», τότε τα ζητήματα της ασφάλειας (ή της πρόκλησης του αισθήματος ανασφάλειας στους πολίτες) ενδέχεται να καταλάβουν επικίνδυνα περίοπτη θέση στην ατζέντα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όπως φάνηκε και στην περίπτωση της καιροσκοπικής στάσης της ΝΔ στο θέμα της συγκέντρωσης της ΠΟΑΣΥ στην πλατεία Εξαρχείων, που άγγιζε τα όρια της προβοκάτσιας.
Μπροστά σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, υπάρχει κίνδυνος να παρασυρθεί και η κυβέρνηση σε μια τεχνητή πρόκληση πολωτικών επεισοδίων σε βάρος και της ομαλής πολιτικής εξέλιξης αλλά και των πραγματικών αναγκών των λαϊκών τάξεων. Η απάντησή της σε έναν τέτοιο τακτικισμό δεν μπορεί να είναι άλλη από την άμεση και σοβαρή ενασχόληση με υπαρκτά προβλήματα, που η καθυστέρηση της επίλυσής τους προσφέρει εύφορο έδαφος για καιροσκοπική εκμετάλλευση. Κάθε κενό που μπορεί να εντοπισθεί σε αυτό το πεδίο, δεν θα μείνει ανεκμετάλλευτο από τη Ν.Δ. και τα συμφέροντα που εκπροσωπεί.
ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2024 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet