Η ΛΑΕ ολοκλήρωσε με επιτυχία και με τη συμμετοχή πλήθος κόσμου την πρώτη από την ίδρυσή της πολιτιστική – πολιτική εκδήλωση, το διήμερο 7-8 Ιουλίου, στο Παλιό Αμαξοστάσιο του ΟΣΥ, στο Γκάζι, με τη συμβολική επωνυμία «Unity», δηλαδή ενότητα και με κεντρικό σύνθημα «Ανυπότακτοι-ες θα νικήσουμε».
Το Unity αποτελεί μία πρωτοβουλία του κόσμου της Λαϊκής Ενότητας με στόχο να γίνει υπόθεση καθενός και καθεμίας που αναζητά μια συλλογική διέξοδο και έναν άλλο τρόπο να συζητά, να διασκεδάζει, να αγωνίζεται -διαβάζουμε στο Δελτίο Τύπου της ΛΑΕ.
«Το πρώτο διήμερο φεστιβάλ που διοργανώνει η ΛΑΕ έχει ακριβώς την έννοια, της δημιουργίας ενός χώρου διαλόγου και δράσης ανάμεσα στις αντιμνημονιακές δυνάμεις της κοινωνίας. Είναι μια πρωτοβουλία από την πλευρά μας που απαντά σε μια ανάγκη για τη δημιουργία ενός τόπου συνάντησης με συζητήσεις και μουσικές, για νέους και νέες, εργαζόμενους/-ες, άνεργες και ανέργους, για κινήματα και ανθρώπους που θέλουν να συζητήσουν, να διασκεδάσουν, να δημιουργήσουν», μας δήλωσε στέλεχός της. «Η Ενότητα εμπεριέχει την ανάγκη για ενότητα των δυνάμεων της αριστεράς, όχι ως μια προσπάθεια που θα επιχειρηθεί από τις κορυφές των κομμάτων της και των δυνάμεων της, αλλά από την αναζήτηση κοινών πεδίων συνεννόησης μέσα από ένα σύνολο πολιτιστικών και πολιτικών δράσεων», συμπλήρωσε. Και κατέληξε, «πάνω απ’ όλα, όμως, καλό θα ήταν να βρεθούμε για να διασκεδάσουμε και να χαρούμε μέσα στις πολύ δύσκολες συνθήκες που μας έχουν οδηγήσει τα μνημόνια και οι πολιτικές των μνημονιακών κομμάτων που βρίσκονται στην εξουσία».

Μήνυμα αγώνα

Η γιορτή, σύμφωνα με τους διοργανωτές, έστειλε μήνυμα αντίστασης και αγώνα, αλλά και ενότητας. Ενότητας μεταξύ των λαών, όσων πλήττονται από τις κυρίαρχες πολιτικές, της Αριστεράς και όλου του κόσμου που παλεύει καθημερινά για μια ζωή με αξιοπρέπεια.
Από τις πολυποίκιλες εκδηλώσεις ξεχώρισαν οι δύο κεντρικές συζητήσεις με την απάντηση της Αριστεράς στην Ευρώπη, στην ΕΕ, του νεοφιλελευθερισμού, της λιτότητας και του ρατσισμού με τη συμμετοχή των Νίκου Χουντή, ευρωβουλευτή της ΛΑΕ, Γιάννη Αλμπάνη, Δικτύωση Ριζοσπαστικής Αριστεράς, Djordje Kuzmanovic, Ανυπόταχτη Γαλλία, Jesús Romero, Podemos – Ενωμένη Αριστερά Ισπανίας, Filipe Teles, περιοδικό «Praxis», Πορτογαλία, Constantin Braun, Die Linke, John Rees, πανεπιστημιακού - συγγραφέα, Βρετανία, Éric Toussaint, οικονομολόγου – CADTM, Βέλγιο και την επόμενη μέρα η συζήτηση με θέμα: Εναλλακτική Πρόταση Διεξόδου- Μέτωπο Ανατροπής με ομιλητές τους: Α. Αλαβάνο, Ζ. Κωνσταντοπούλου και Π. Λαφαζάνη.
Επίσης, πλήθος εκδηλώσεων πολιτιστικού χαρακτήρα συνόδευσε όσους βρέθηκαν τις δύο μέρες στο παλιό αμαξοστάσιο, ανάμεσα στις οποίες ξεχώρισαν οι Χαΐνηδες, Λάργκο, Θράξ Πάνκς, αλλά και συζητήσεις, πολιτιστικές εκδηλώσεις περίπτερα συλλογικοτήτων, συλλογική κουζίνα και πολλά άλλα.
Πρόσφατα άρθρα ( Κοινωνία )
ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2021 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet