Για μια κοινωνικά δίκαιη και φιλολαϊκή πολιτικήΗ κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ από τις εκλογές του Ιουνίου του 2012 και μετά, κατέδειξε το πολιτικό στίγμα μιας κοινωνικά μαχόμενης και πολιτικά ριζοσπαστικής αντιπολίτευσης. Όλο αυτό το διάστημα  έθεσε στη Βουλή τα λαϊκά και κοινωνικά προβλήματα, στήριξε το κοινωνικό κράτος, αντιστάθηκε στη διαρκή αποδόμησή του και υπερασπίσθηκε τις λαϊκές ελευθερίες και τα πολιτικά δικαιώματα απέναντι στον αυξανόμενο κρατικό αυταρχισμό. Το προηγούμενο διάστημα τα μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ ανέδειξαν πολλαπλά ζητήματα που αφορούσαν την κοινωνία και συγκρούστηκαν με τις μνημονιακές πολιτικές με τη στήριξη της τρόικας και των δανειστών.
Ο ΣΥΡΙΖΑ κατέδειξε με συστηματικό τρόπο την υποβάθμιση του κοινοβουλευτικού έργου και της σημασίας του κοινοβουλίου από τη συγκυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό. Θυμίζουμε τις πολλαπλές Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου που η κυβέρνηση πέρασε αυτήν την κοινοβουλευτική περίοδο, την απουσία του Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά από το κοινοβούλιο, τις σωρηδόν άσχετες με νομοσχέδια τροπολογίες, τα πολύ σοβαρά νομοσχέδια εκατοντάδων σελίδων κατά τη θερινή περίοδο ή σε διάστημα μιας μέρας. Όλα αυτά καταδεικνύουν την πλήρη υποβάθμιση του κοινοβουλευτικού έργου από τη συγκυβέρνηση.
Όμως ο ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε σε σημαντικές πρωτοβουλίες νομοθετικού περιεχομένου στην κατεύθυνση των βασικών προγραμματικών του αξόνων. Θυμίζω εδώ τις πολλαπλές προσπάθειές μας για την εισαγωγή και υπερψήφιση του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου και τη σχετική δική μας πρόταση νόμου, τις προτάσεις νόμου για τις οφειλές στο Δημόσιο και τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, την πρόταση νόμου για την αποκατάσταση των εργασιακών σχέσεων στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, την υπεράσπιση των αντισυνταγματικά και παράνομααπολυόμενων δημοσίων υπαλλήλων, την πάλη μας κατά της ψήφισης και εφαρμογής του άδικου και αντικοινωνικού νόμου για τον ΕΝΦΙΑ, τους αγώνες μας κατά των ιδιωτικοποιήσεων εκ μέρους του διαβόητου ΤΑΙΠΕΔ. Σε όλες αυτές τις μάχες η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, ενωμένη και συσπειρωμένη, με στέρεα πολιτικά επιχειρήματα και με την κατάλληλη επιστημονική και νομική τεκμηρίωση, διαμόρφωσε στη συνείδηση των πολιτών ένα πρόπλασμα των μορφών και των προθέσεων άσκησης μιας εθνικά ανεξάρτητης, κοινωνικά δίκαιης και φιλολαϊκής πολιτικής, την οποία θα κληθεί να ασκήσει πολύ σύντομα η κυβέρνηση της Αριστεράς.
ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2024 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet