Να μην διαψεύσουμε τις προσδοκίεςΗ κυβέρνηση της Αριστεράς, το όνειρο πολλών γενεών που αγωνίστηκαν, φυλακίστηκαν, βασανίστηκαν και πέθαναν για αυτό, σε λίγες μέρες γίνεται πραγματικότητα. Μια πραγματικότητα όμως, φορτωμένη τεράστια προβλήματα για την κοινωνία και ταυτόχρονα ευθύνες για την Αριστερά.   Βέβαια, η Αριστερά είναι εκεί για τα δύσκολα: ιστορικά η στροφή του λαού αριστερά γινόταν πάντα σε εποχές κοινωνικών αδιεξόδων. 
Πρώτιστο μέλημα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ είναι η αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης. Ακόμα και στις επαρχιακές πόλεις, με πιο έντονα ανεπτυγμένη την αίσθηση της κοινωνικής αλληλεγγύης, μπορεί να δει κανείς ανθρώπους να ψάχνουν μέσα στους κάδους για λίγα ρούχα ή τροφή. Ωστόσο, οι περισσότεροι διστάζουν να απευθυνθούν στις κοινωνικές δομές και να ζητήσουν βοήθεια, καθώς μέσα τους επικρατεί το αίσθημα της υπερηφάνειας. Στις μικρές κοινωνίες, από τη μια ο κόσμος γνωρίζει την ανάγκη του άλλου και υπάρχει αλληλεγγύη στο ευρύτερο οικογενειακό περιβάλλον, από την άλλη αυτός που έχει την ανάγκη, δύσκολα θα ζητήσει βοήθεια.   Στην επαρχία υπάρχουν πολυμελείς οικογένειες οι οποίες διαβιούν με μια αγροτική σύνταξη του παππού. 
Το κύριο αίτημα που τίθεται από τους πολίτες είναι η αποκατάσταση της κοινωνικής δικαιοσύνης σε όλα τα επίπεδα. Ο λαός μάτωσε, πλήρωσε άδικους και υπέρογκους φόρους, βίωσε την ανεργία, είδε μισθούς και συντάξεις να καρατομούνται ενώ ταυτόχρονα μια οικονομική ελίτ του 1% βρέθηκε στο απυρόβλητο. Αδιαπραγμάτευτη απαίτηση λοιπόν, του λαού είναι η αποκατάσταση της αδικίας, η επαναφορά της ισότητας, της ισονομίας και της ισοκατανομής των βαρών ανάλογα με την φοροδοτική ικανότητα του καθενός, όπως το σύνταγμα ορίζει. Η λίστα Λαγκαρντ και οι διάφορες άλλες λίστες πρέπει να εξεταστούν ουσιαστικά και να δώσουν καρπούς, να αποκατασταθεί η κοινωνική δικαιοσύνη.
Ο λαός θα ψηφίσει μαζικά ΣΥΡΙΖΑ εμπιστευόμενος την ελπίδα του επάνω του. Όμως θα είναι κριτικά μαζί του αλλά όχι δεδομένος. Ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να κερδίσει τον λαό και να μην διαψεύσει την ελπίδα του, να τον φέρει δυναμικά και υποστηρικτικά με το μέρος του. Τον χρειάζεται δίπλα του στους δύσκολους αγώνες που έρχονται απέναντι στο ντόπιο και ξένο κατεστημένο.  
Η Ελπίδα Έρχεται, είναι εμπεδωμένο στην κοινή γνώμη. Αυτήν την Ελπίδα δεν θα διαψευστεί
Καλόν Αγώνα.

ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2024 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet