vatraxi

αΣε σύγκρουση βουβαλιών εξελίχθηκε μια απλή είδηση από το «έγκυρο» στην ποιοτική παραπληροφόρηση, σατιρικό σάιτ το Βατράχι@to_vatraxi. Το «έγκυρο» σάιτ αποκάλυψε πως η Όλγα Γεροβασίλη σε επόμενο νομοσχέδιο θα κατέθετε τροπολογία, που θα έδινε ειδικό επίδομα «χειρισμού σφραγίδας και άλλων εργαλείων επικύρωσης εγγράφων» ύψους 50 ευρώ. Το μυστικό έγινε αντιληπτό μετά από σύγκρουση Συριζαίων δημοσίων υπαλλήλων με αντίστοιχους Νεοδημοκράτες, που απαιτούσαν να έχουν αυτοί το προνόμιο να σφραγίζουν έγγραφα του δημοσίου. Η φασαρία που έγινε για το ποιος θα χειρίζεται τη σφραγίδα, έγινε αντιληπτή και από άλλους υπαλλήλους των κανονικών κομμάτων, που θέλουν η χώρα να επιστρέψει στην κανονικότητα, και έτσι έγινε η αποκάλυψη.
Την είδηση χωρίς καθυστέρηση την αναδημοσίευσαν και άλλα έγκυρα έντυπα στις στήλες τους, όπως ο «Βηματοδότης» του «Βήματος», που το διάβασε και το ξαναδιάβασε και δεν το πίστευε, μάλιστα τσιμπήθηκε για να σιγουρευτεί πως δεν κοιμάται, και όταν τελικά πείστηκε για την αλήθεια της είδησης, τη μοιράστηκε με το νοήμον κοινό του. Μάλιστα, αναρωτήθηκε πώς του είχε ξεφύγει αυτή η είδηση έξι μήνες μετά τη δημοσίευση του έγκυρου Βατραχιού.
Τη σκυτάλη στη συνέχεια πήραν και άλλα έγκυρα σάιτ, περιοδικά και εφημερίδες, όπως η «Athens Voice», ο «Ελεύθερος Τύπος»,το «Πρώτο Θέμα», η Iefimerida, ο Σκάι, του οποίου ο παρουσιαστής δεν είχε πειστεί ακόμα είπε ότι είναι φάρσα, αλλά οφείλει να μεταδώσει την είδηση... Με τα πολλά, το θέμα έφθασε στον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος φοβούμενος ότι οι Συριζαίοι με τέτοια κόλπα και ρουσφέτια επιδιώκουν να πάρουν ξανά τις εκλογές, έδωσε άμεση εντολή να αποσυρθεί η είδηση, για να μην κερδίζει πόντους ο Τσίπρας. Φοβούμενος, επίσης, ότι κάτι τέτοια θα λέει ο Τσίπρας και στα περιφερειακά συνέδρια, κάλεσε τα στελέχη του να μη συμμετέχουν σε αυτά και δελεαστούν. Σου λέει, θα πέσει το ηθικό τους και η πίστη τους στη νίκη της κανονικής παράταξης. Ακούγοντας τους βρυχηθμούς των βουβαλιών, το μικρό βατραχάκι της Στερεάς Ελλάδας αναρωτήθηκε τι πρέπει να κάνω εγώ τώρα; Και αποφάσισε να μείνει μακριά από κομματικά παιχνίδια. Έτσι και έγινε. Αγνόησε την εντολή του θείου και αμάρτησε για την Περιφέρειά του.
Την ώρα, λοιπόν, που τα διάφορα κανονικά έντυπα που στηρίζουν το κανονικό κόμμα για να επιστρέψει η χώρα στην κανονικότητα απέσυραν την είδηση τοις κείνου ρήμασι πειθόμενοι, ξαφνικά ξύπνησε από το λήθαργο ένας βουλευτής της ΝΔ, ακούει την είδηση από τον Σκάι, βλέπει ότι κανένα έντυπο δεν γράφει τίποτα την επομένη και βγαίνει ο ίδιος στα κεραμίδια και καταγγέλλει τα ΜΜΕ ως ελεγχόμενα από τον ΣΥΡΙΖΑ, καλεί το λαό να αντισταθεί στη σοβιετοποίηση της χώρας. Ταυτόχρονα, το Βατράχι, το σάιτ της ποιοτικής παραπληροφόρησης, εκνευρισμένο από τον χειρισμό της «είδησης» παίρνει ανάποδες και βγάζει στη φόρα στις 27.7.16 δέκα μυστικά για τα καινούργια γραφεία της Νέας Δημοκρατίας.
Παραθέτουμε μερικά:
Το ενοίκιο των νέων γραφείων της αξιωματικής αντιπολίτευσηςείναι σχεδόν 90.000 ευρώ χαμηλότερο, γεγονός που θα επιτρέψει στο κόμμα να αποπληρώσει τα δάνεια που έχει πάρει το αργότερο έως το έτος 2967, ενώ θα υπάρχουν πολύ περισσότερα διαθέσιμα χρήματα για φωτοτυπίες σκίτσων του Αρκά.
Το κτίριο διαθέτει ηχομόνωση τελευταίας τεχνολογίας, ώστε να μην ακούγονται οι κραυγές του Άδωνι Γεωργιάδη και σκιάζονται οι κάτοικοι της περιοχής.
Στο ισόγειο του κτιρίου θα υπάρχει μόνιμη έκθεση με αρχειακό υλικό από την αντιστασιακή δράση του Κυριάκου Μητσοτάκη από την ηλικία 0-6 μηνών.
Το γραφείο του Αντώνη Σαμαρά θα είναι στον πρώτο όροφο και θα είναι ακριβές αντίγραφο του τάφου της Αμφίπολης.
Στο υπόγειο του κτιρίου θα λειτουργήσει μουσείο κέρινων ομοιωμάτων των πρώην αρχηγών του κόμματος, το οποίο θα λειτουργεί παράλληλα και ως γραφείο του Κώστα Καραμανλή.
Το κτίριο επιλέχθηκε λόγω της μικρής απόστασης από ουζερί, ώστε να υπάρχει συνεχής τροφοδοσία του Βαγγέλη Μεϊμαράκη με τσίπουρο.
Δεν αποκλείεται κάποιες από αυτές τις «ειδήσεις» να γίνουν πρώτο θέμα στα έγκυρα μίντια που ανέδειξαν το «επίδομα σφραγίδας». Ή μήπως αποκλείεται;
Για να αλλάξουν την ημερήσια διάταξη, τα κανονικά έντυπα που αγωνίζονται για να επιστρέψει η χώρα στην κανονικότητα, καταπιάνονται τώρα με κάποια κυρία Μπαζιάνα, που την μπερδεύουν με περισσή ελαφρότητα με τη σύζυγο του πρωθυπουργού. Εκμεταλλευόμενοι τη συνωνυμία τη στολίζουν με ευφυολογήματα, ειρωνείες κ.λπ. και όλα αυτά για να γυρίσει η χώρα στην κανονικότητα.
Η βουβαλομαχία συνεχίζεται. Το άμοιρο το βατραχάκι ωχριά μπροστά στο μένος και το μίσος των κανονικών εντύπων και εμείς εδώ στην «Εποχή» ζεσταινόμαστε και λέμε να πάμε κατά θάλασσα μεριά.
Καλό καλοκαίρι, θα τα ξαναπούμε 3 του Σεπτέμβρη, για να στείλουμε μηνύματα εκεί που πρέπει.

Πέτρος Ζούνης
ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2021 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet