Την Κυριακή κρίνεται η παραγωγική ανασυγκρότηση της χώραςΤο διακύβευμα των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου είναι τεράστιο κι αυτό το αντιλαμβάνονται όλοι. Πολλές φορές, όμως, η επισήμανση ενός μικρού τμήματος της μεγάλης εικόνας βοηθά να γίνει σαφέστερο το σύνολο. 
Η παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας με αφετηρία τον αγροτο -διατροφικό τομέα θα είναι η μέγιστη πρόκληση που θα πρέπει να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, αυτή που μεγάλο κομμάτι του ελληνικού λαού προσδοκά να προκύψει από τις αυριανές εκλογές. ΗΗ τύχη της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης αποτελεί ένα μέρος αυτής της πρόκλησης με καθοριστική σημασία, καθώς εμφανίζεται σαν ένας γρίφος όπου εμπλέκονται η ΚΑΠ του 2006 με τις ποσοστώσεις, η νέα ΚΑΠ, οι συνδεδεμένες ενισχύσεις, η ολοκληρωμένη διαχείριση ζαχαροτεύτλων, τα υψηλότοκα δάνεια της παλιάς ΑΤΕ στη θυγατρική της βιομηχανία, η Πειραιώς ως νέα κάτοχος των δανείων, η εκκαθάριση, οι αποτυχημένες προσπάθειες πώλησης και η αναστολή λειτουργίας των εργοστασίων Σερρών και Ορεστιάδας. 
Οι τελευταίες ολέθριες αποφάσεις έχουν σαν αποτέλεσμα να μένουν απλήρωτοι τόσο οι τευτλοπαραγωγοί και οι τευτλοεξαγωγείς όσο και οι εργαζόμενοι. Και καμία από αυτές τις αποφάσεις δεν αναιρέθηκε βέβαια «με εντολή Σαμαρά», όπως αφελώς πίστευαν πολλοί από αυτούς. Ταυτόχρονα, η Πειραιώς στραγγαλίζει την εταιρεία δεσμεύοντας το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής έναντι ενός δανείου που δεν επαρκεί για τις αναγκαίες πληρωμές, Ο αγώνας, όμως, που έδωσαν όλη την προηγούμενη εβδομάδα, κρατώντας υπό κατάληψη τα γραφεία της εταιρείας και μοιράζοντας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης έναν τόνο από «την τελευταία ελληνική ζάχαρη», δημιουργεί μια ακόμα μεγαλύτερη δέσμευση, μια ακόμα μεγαλύτερη ευθύνη της επόμενης κυβέρνησης. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ καλείται να λύσει το γρίφο, εξασφαλίζοντας τόσο τη συνέχεια στην παραγωγή ενός βασικού τροφίμου, σύμφωνα με τις ανάγκες της χώρας, όσο και τη διατήρηση ενός κύκλου εργασιών που δίνει αξιοπρεπές εισόδημα σε καλλιεργητές και μια σειρά άλλων επαγγελματιών. Καλείται, επίσης, να εξασφαλίσει τις θέσεις εργασίας των μόνιμα και εποχιακά εργαζόμενων στην Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης. Η τύχη των ανθρώπων αυτών αποτελεί ένα παράδειγμα των όσων κρίνονται στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου και όλα δείχνουν ότι τώρα πια το έχουν αντιληφθεί και οι ίδιοι.
ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2024 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet