Κυρίες και κύριοι, λόγω έλλειψης χώρου θα είμαι κάπως δογματικός, θα μιλήσω με θέσεις.
1. Ο πολιτικός φορέας τον οποίον ψηφίζατε, το ΠΑΣΟΚ, δεν σας πρόδωσε. Απλώς την κρίσιμη στιγμή αποδείχθηκε πολύ κατώτερος των προσδοκιών σας. Και έκανε λάθος ως προς βασικές πολιτικές και κοινωνικές και οικονομικές του επιλογές.
2. Και το καταλάβατε. Οπότε, εμπιστευθήκατε τον ΣΥΡΙΖΑ, επίγονο του ΚΚΕ Εσωτερικού και των κατά καιρούς συνοδοιπόρων και συμμάχων του, σε κλίμα πλήρους ισοτιμίας (αυτό είναι η αριστερά της ανανέωσης).
3. Εμπιστευθήκατε την υπόσχεση για την ενότητα μιας πολύχρωμης Αριστεράς. Πολύχρωμης, επειδή το να νομίζει η κάθε μία αριστερή τάση χωριστά πως έχει το αλάθητο δεν είναι απλώς βλακεία. Είναι κάτι πολύ χειρότερο: λάθος, κατά το γνωστό ευφυολόγημα.
4. Συνομολογήσατε στην πράξη, λοιπόν, με την ψήφο σας, πως είχατε κάνει λάθος που ψηφίζατε μέχρι τώρα ΠΑΣΟΚ, και εμείς, οι κομμουνιστές της ανανέωσης, που σας τα λέγαμε, έχουμε δίκιο.
5. Να μας ακούτε, λοιπόν. Μπορεί και τώρα να έχουμε δίκιο.
6. Και τα παραπάνω δεν είναι η ελιτίστικη αλαζονεία των διανοουμένων του ΚΚΕ Εσωτερικού, η αριστερά των σαλονιών όπως είχε πει Α. Παπανδρέου, διαπράττοντας ιστορικήν ύβριν προς όλη την Αριστερά εκείνη την στιγμή. Του σημερινού ΚΚΕ συμπεριλαμβανομένου.
Είναι ένας ολόκληρος ηθικός και πολιτικός κώδικας, που καθιστά ιστορικά απαγορευτικό να συμπράξουμε ποτέ με κανέναν Ευάγγελο Βενιζέλο. Και αυτό είναι το σωστό. Με εννοείτε, ελπίζω.
7. Αυτά, όμως, που ξέρατε, αισχρές κολακείες στον αρχηγό, φτηνά ρητορεύματα για το ρόλο του ηγέτη, και τα τοιαύτα τσοχατζοπουλικά, να τα ξεχάσετε. Έχουμε πληρώσει ακριβά τη νύφη με την προσωπολατρεία, ναι, με το σταλινισμό, και μάθαμε να τα φοβόμαστε αυτά. Ο Αλέξης είναι σύντροφος, ένας από εμάς. Σε αυτό και θα κριθεί, αν θα μείνει συνεπής στο εμείς.
8. Και το Κόμμα, όσο κι αν υπολειτουργεί, όσο κι αν έχει γραφειοκρατικές σκληρύνσεις, δεν είναι εκείνη η άμορφη μάζα χειροκροτητών, που ο Γιωργάκης μπόρεσε να ακυρώσει και να διαλύσει. Είναι Αριστερές και Αριστεροί, με την προσωπική του ιστορία ο καθένας, που ξέρουν να κρατάνε τα μπόσικα. Θα το μετανιώσουν πικρά, όσοι τυχόν το αγνοήσουν.
9. Τούτων δοθέντων: διαβάζετε - διαδίδετε τον Δημήτρη Χατζή, τον Στρατή Τσίρκα, τον Μανόλη Αναγνωστάκη, τον Τάκη Σινόπουλο, τον Νίκο Πουλαντζά, τον Άγγελο Ελεφάντη, - διαβάζετε και Καστοριάδη - παρότι ήταν ορκισμένος εχθρός του ΕΑΜ, κάτι έχει να μας πει, και σημαντικό.
10. Η Αριστερά, η ανανεωτική εδώ, έχει βγει από τη φωτιά του εμφυλίου και από την άνθιση και την αντιπαράθεση των ιδεών, τις δεκαετίες που εσείς και οι σύντροφοί μας της άλλης όχθης περί άλλα τυρβάζατε. Δεν πήγαινε στα μπουζούκια να πετάει γαρύφαλλα.
11. Ναι, οι ρίζες του Συνασπισμού της Ριζοσπαστικής Αριστεράς είναι πολύ βαθιές, σε αυτήν την κοινωνία, στην Ελλάδα και στην ιστορία της. Κι ας ελέγχουν οι ταξικοί προδότες, που τους είχατε ψηφίσει κάποτε, την ΓΣΕΕ.

Πάρης Μπουρλάκης
ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2021 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet