Σε αποκλεισμό της λεωφόρου Μεσογείων προχώρησαν εργαζόμενοι της Eldorado Gold, διαδηλώνοντας έξω από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, την Πέμπτη, μια μέρα πριν την εκπνοή της προθεσμίας για την έναρξη των διαδικασιών εκ μέρους της εταιρείας που θα έθεταν την επένδυσή της στη Χαλκιδική σε καθεστώς συντήρησης.
Η εταιρεία, στην ανακοίνωσή της μετά την έκδοση των αδειών για την Ολυμπιάδα από το αρμόδιο υπουργείο, που έγινε την περασμένη Παρασκευή 15/09/2017 και είχε προαναγγελθεί από τις 03/08/2017, δήλωνε ότι «πρόκειται για μια πολύ σημαντική εξέλιξη προς την επίλυση του θέματος. Ωστόσο συνεχίζουμε να αναμένουμε τις υπόλοιπες άδειες.» Επίσης, δήλωνε ότι «αμέσως μετά την παραλαβή της απαιτούμενης άδειας για το έργο στις Σκουριές και την πρόθεση οικοδόμησης μιας σχέσης συνεργασίας και διαλόγου από την ελληνική κυβέρνηση, η εταιρεία θα είναι σε θέση να επανεκτιμήσει τις επενδυτικές επιλογές της στην Ελλάδα». Παρέτεινε, δηλαδή, τυπικά την οριστική απόφαση για αναστολή των επενδύσεών της, μέχρι τις 22 Σεπτεμβρίου που είχε ορίσει ως ημερομηνία έναρξης της αναστολής επενδύσεων από την πρώτη ανακοίνωση.
Αν και δεν υπήρξε καμία περαιτέρω αδειοδότηση για τις Σκουριές ή αλλού, η εταιρεία, μέσω του διευθύνοντος συμβούλου της Τζορτζ Μπερνς, δήλωσε την Πέμπτη: «Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι με τον εποικοδομητικό διάλογο που βρίσκεται σε εξέλιξη με το ΥΠΕΝ. Πέραν αυτού, την προηγούμενη εβδομάδα το ΥΠΕΝ εξέδωσε μια σειρά αδειών ρουτίνας για το έργο της Ολυμπιάδας, οι οποίες εκκρεμούσαν εδώ και πολύ καιρό. Σαν αποτέλεσμα αυτών των εξελίξεων, έχουμε αποφασίσει την προσωρινή αναβολή της απόφασής μας να θέσουμε τα έργα μας στη Χαλκιδική σε καθεστώς συντήρησης». Δήλωση που σήμανε την αναστολή της αναστολής και τη λήξη της διαμαρτυρίας των εργαζομένων.

Ζ.Γ.
ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2022 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet