Συμπαράσταση στον αγώνα των κούρδων προσφύγων που ζουν στο Λαύριο. Σεβασμός στην ελευθερία και τα δικαιώματά τους. Αλληλεγγύη και όχι αστυνόμευση στους αγωνιστές
Χρόνια, δεκαετίες τώρα, στο κέντρο του Λαυρίου δεσπόζει ένα κτίριο, που φιλοξενεί κούρδους αγωνιστές και αγωνίστριες, παιδιά, πρόσφυγες που συνεχίζουν και στη χώρα μας, με αξιοπρέπεια και υπερηφάνεια, να δίνουν τη μάχη για μια καλύτερη ζωή. Αυτός ο χώρος που πέρασε από σαράντα κύματα και έμεινε όρθιος, κόντρα σε θεούς και δαίμονες, σήμερα κινδυνεύει. Πρόσφατα, αποχώρησε από το Κέντρο, που ζουν περίπου 300 άνθρωποι, ο ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, με αποτέλεσμα να υπάρχει σοβαρό πρόβλημα φαγητού και περίθαλψης. Οι άνθρωποι εκεί, παρά τις αντιξοότητες, συνεχίζουν να οργανώνουν τη ζωή τους σε συνεργασία με την τοπική κοινωνία, που τους έχει αγκαλιάσει, αναδεικνύοντας το Λαύριο σε μια φιλική και αλληλέγγυα για την προσφυγιά, περιοχή. Η υποδοχή των προσφυγόπουλων στα σχολεία, οι κοινές εκδηλώσεις, οι κοινές δεντροφυτεύεις στην περιοχή, οι συναυλίες, ο πολιτισμός, η συνάντηση δύο λαών σε μια γειτονιά, είναι η καλύτερη απάντηση σε όσους και όσες επιδιώκουν τη λειτουργία γκέτο, σε όσους και όσες θέλουν να σπείρουν τη δηλητήριο της ξενοφοβίας και του ρατσισμού.
Την Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου, αντιπροσωπεία του τμήματος Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ, της τοπικής οργάνωσης και βουλευτές επισκέφτηκαν το Κέντρο Προσφύγων στο Λαύριο και συζήτησαν αναλυτικά με τους κούρδους πρόσφυγες που διαμένουν εκεί.Τους είπαμε ότι είμαστε μαζί τους στον αγώνα που δίνουν, ότι είμαστε ανοιχτοί να συνδιοργανώσουμε εκδηλώσεις για να δείξουμε έμπρακτα ότι στο αξιακό πλαίσιο της αριστεράς δεν υπάρχουν γκέτο, αυταρχικές και αστυνομοκρατούμενες λογικές, πόσο περισσότερο όταν αυτές αφορούν πρόσφυγες πολέμου ή πολιτικούς πρόσφυγες. Το φαγητό, η στέγαση, η περίθαλψη είναι αυτονόητο δικαίωμά τους και θα κάνουμε ότι μπορούμε, ότι περνάει από το χέρι μας, για να εξασφαλιστούν. Τους είπαμε ότι η αριστερά σέβεται τις ανάγκες και τα σύμβολά τους, περιφρουρεί την ελευθερία τους.
Το τμήμα Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ, στηρίζει όποια προσπάθεια δήμου, πολιτείας, φορέων και αλληλέγγυων, κινείται σε αυτή τη λογική, σε αυτή την κατεύθυνση. Και είναι σε πλήρη αντίθεση, σε όποια σκέψη, σε όποια κίνηση επιδιώκει να εντάξει τους κούρδους πρόσφυγες και τα παιδιά τους σε καθεστώς αστυνομικής ομηρίας, συνθλίβοντας προσπάθειες και αγώνες χρόνων. Στρατιωτικού ή αστυνομικού τύπου ανακοινώσεις και τελεσίγραφα είναι ξένα προς τις αρχές και την αξιοπρέπεια της αριστεράς και τους κόμματός μας.
Υ.Γ: την αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ που επισκέφθηκε το Λαύριο αποτελούσαν οι: Ταμίλα Κουλίεβα, Πέτρος Ζούνης, Λένα Κουγέα, Πάνος Λάμπρου, Γιάννης Δέδες, Αριστείδης Μπαλτάς, Αχιλλέας Ρουσιάκης, Αντώνης Μόρογλου, Βασιλική Καλαγιάκου, Ελισσάβετ Σεφεριάδη, Γιώργος Δερμάτης, Γιώργος Κάτσικας.
ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2021 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet