Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει βυθιστεί σε μια διαρκή, υπαρξιακή κρίση. Όλοι οι λαοί της Ευρώπης, μέλη ή όχι της ΕE, υφίστανται πολιτικές λιτότητας και τρομερές ανισότητες. Η ειρήνη και το κλίμα απειλούνται.
Δεν δεχόμαστε ότι η μόνη εναλλακτική λύση είναι ο ανταγωνισμός μεταξύ των λαϊκιστικών, ξενοφοβικών και ακροδεξιών δυνάμεων που διχάζουν τους ευρωπαϊκούς λαούς και των δυνάμεων που προτείνουν την ενίσχυση των νεοφιλελεύθερων πολιτικών λιτότητας που απορρέουν από τις Συνθήκες.
(...)
Είμαστε αυτές και αυτοί που αναζητούν μια διαφορετική πορεία: την οικοδόμηση μιας Ευρώπης της κοινωνικής και οικολογικής προόδου, μιας φεμινιστικής και αντιρατσιστικής Ευρώπης, μιας Ευρώπης δημοκρατικής, ανοιχτής και ειρηνικής. Γνωρίζουμε ότι είμαστε πολλοί αυτοί που μοιραζόμαστε αυτή την επιθυμία και ότι οι ευρωπαϊκοί λαοί μπορούν να αλλάξουν το ρου της ιστορίας. Γνωρίζουμε ότι η συνάντησή μας είναι επείγουσα και την προσδοκούν σε όλη την Ευρώπη και πέρα από αυτήν.
(...)
Προτείνουμε τη δημιουργία ενός ετήσιου φόρουμ των προοδευτικών δυνάμεων στην Ευρώπη, ενός νέου χώρου για μακροπρόθεσμη πολιτική συνεργασία, που θα συγκεντρώνει ένα ευρύτατο φάσμα από αριστερά, πράσινα και προοδευτικά κόμματα, πλατφόρμες και πολιτικά κινήματα, συνδικαλιστικές και κοινωνικές οργανώσεις, ΜΚΟ, διανοούμενους και κινήσεις πολιτών από ολόκληρη την Ευρώπη. Θέλουμε ένα φόρουμ ικανό να συντονίζει τις διάφορες πρωτοβουλίες που αναπτύσσονται στην Ευρώπη και να οικοδομεί όλες τις πιθανές κοινές δράσεις.
Η πρότασή μας αφορά μια διαδικασία, την οποία κάθε δύναμη καλείται να  συν-επεξεργάζεται σε όλα τα στάδια, μια διαδικασία που θα επιδιώκουμε να διευρύνεται κάθε μέρα.
Ας ξεκινήσουμε στη Μασσαλία στις 10 και 11 Νοεμβρίου 2017, την πρώτη μορφή αυτού του Φόρουμ! Ελάτε μαζί μας!
Επικοινωνία: Βρυξέλλες: marseilleforum2017@gmail.com
Ελλάδα: europeanpoliticalforum@gmail.com

Το κάλεσμα υπογράφουν μεταξύ άλλων οι: Αλεξόπουλος Σωτήρης, Αναγνωστοπούλου Σία, Andersson Li, Autain Clémentine, Baier Walter, Balibar Etienne, Benatouil Maxime, Μπουρνούς Γιάννης, Castellina Luciana, Cohen-Seat Patrice, De Sousa Santos Boaventura, Δουζίνας Κωνσταντίνος, Fazenda Luís, Fairweather Stuart, Ferrero Paolo, Φραγκάκη Μαρίκα, Garzon Alberto, Gysi Gregor, Kanatli Murat, Κατωπόδης Γρηγόρης, Καββαδία Αννέτα, Kipping Katja, Laurent Pierre, Martins Catarina, Matias Marisa, Mezzadra Sandro, Mola Maite, Παπαδημούλης Δημήτριος, Πούλου Γιώτα, Riexinger Bernd, Ρήγας Πάνος, Sabourin Anne, Σχινάς-Παπαδόπουλος Ιάσονας, Stanciu Dumitru, Zimmer Gabriele.
Πρόσφατα άρθρα ( Πολιτική )
ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2022 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet