Ζούμε ημέρες ανεπανάληπτες. Η εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ και ο σχηματισμός της νέας κυβέρνησης μας γεμίζει διπλή χαρά. Όχι μόνο γιατί ευτυχήσαμε να ζήσουμε ένα ιστορικό γεγονός, που αποτελούσε στόχο και όραμα δεκαετιών, αλλά και γιατί η ικανοποίηση με την οποία μας γέμισε η έλευση της ελπίδας, αποτελούσε όλες αυτές τις μέρες το έκδηλο κοινό αίσθημα. Σπάνια θα μπορούσες να συναντήσεις άνθρωπο που να μην έχει χαρεί για την επιτυχία του ΣΥΡΙΖΑ, ακόμα κι αν δεν τον είχε ψηφίσει. 
Για την «Εποχή» το αίσθημα της χαράς συμπληρώνεται κι από το αίσθημα δικαίωσης. Η εφημερίδα μας, συχνά κόντρα στο ρεύμα, έδωσε τον καλύτερο εαυτό της στη μάχη για την κυοφορία, τη γέννηση, την ανάπτυξη και τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ. Στήριξε την ιδέα της ενότητας, της ανασύνθεσης και της επανίδρυσης της Αριστερά στη χώρα μας με όλες τις δυνάμεις της. Ακόμα και οι κριτικές παρεμβάσεις της σ’ αυτή τη διαδρομή δεν ξεχνούσαν ποιος είναι ο κοινός μας στόχος. Κι αν θυμόμαστε τις δύσκολες καμπές την ώρα της γενικευμένης χαράς, είναι για να μην τις ξανασυναντήσουμε μπροστά μας απροετοίμαστοι. 
Άλλωστε, ο αγώνας στον καινούργιο για όλους μας στίβο μόλις άρχισε. Θα είμαστε και πάλι μαζί. Με όλους τους παλιούς και νέους συμμαχητές σε γνωστές από παλιά και νέες προκλήσεις. Η δουλειά μας τώρα γίνεται ακόμα πιο σύνθετη. Έχουμε μια κυβέρνηση που τη νιώθουμε δικιά μας. Με ανθρώπους που τους γνωρίσαμε σε πολύχρονους κοινούς αγώνες. Που τους αγαπάμε και τους νοιαζόμαστε. Που περιμένουμε πολλά από αυτούς κι ας ξέρουμε πόσο δύσκολο είναι να τα πετύχουν. Που τους έχουμε δίπλα μας, αλλά χρειάζεται και να τους βοηθάμε κρίνοντάς τους συχνά από κάποια απόσταση: εκείνη που χρειάζεται για να δεις τη μεγάλη εικόνα πιο καθαρά. 
Η δουλειά μας τώρα γίνεται ακόμα πιο απαιτητική. Γιατί και οι αναγνώστες τής «Εποχής» θα έχουν περισσότερες απαιτήσεις. Θα δώσουμε κι εμείς τη δική μας μάχη. Με κριτική ματιά. Σε ανοιχτή γραμμή με τα κινήματα, την κοινή μας μήτρα. Με τις σελίδες μας ανοιχτές σε νέες ιδέες, σε θετικές συμβολές και σε κριτικές παρεμβάσεις. Έχουμε χρέος να κρατήσουμε ανοιχτούς τους δίαυλους που συνδέουν την κοινωνία, την κοινωνική και πολιτική δράση με μια κυβέρνηση που φιλοδοξεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες των λαϊκών τάξεων.

ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2024 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet