Δυο ξεχωριστές μουσικές βραδιές

Η Εταιρεία Συγγραφέων, στο πλαίσιο της έκθεσης - πολυθέαμα «Βίοι παράλληλοι» διοργανώνει σειρά εκδηλώσεων, στο Κέντρο Τεχνών - Πάρκο Ελευθερίας (Βασιλίσσης Σοφίας, πίσω από το άγαλμα του Ελευθερίου Βενιζέλου).
Τη Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου, στις 7μ.μ., θα πραγματοποιηθεί συναυλία με τον Σάκη Παπαδημητρίου στο πιάνο και την Γεωργία Συλλαίου στο τραγούδι, με τίτλο «Πρώτη κίνηση». Ο Σ. Παπαδημητρίου και η Γ. Συλλαίου θα παρουσιάσουν μια επιλογή από το έργο μιας εικοσαετίας. Συνθέσεις και τραγούδια τους
από θεατρικές παραστάσεις, ταινίες βωβού κινηματογράφου, ποιητικά αφιερώματα: Ποιήματα της Σαπφούς, των Samuel Beckett, Bertolt Brecht, Vittorino Curci, Tom Waits, Boris Vian, Guillevic και Robert Creeley.
Ανοιχτές ερμηνείες του αρχαιοελληνικού «Ύμνου εις Μούσαν», μιας σεφαραδίτικης μελωδίας και δυο τραγουδιών, του Μάρκου Βαμβακάρη και του Tom Waits.
Την Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου, στις 7μ.μ., θα πραγματοποιηθεί μια μουσικοποιητική βραδιά αφιερωμένη στον Γιάννη Πατίλη. Στην εκδήλωση, τραγούδια του Γιάννη Πατίλη της δεκαετίας του ’60 θα ερμηνεύσουν οι μουσικοί: Δημήτρης Βαρελόπουλος (ακουστική κιθάρα τραγούδι), Iωάννα Κάππου (τραγούδι), Aλέξανδρος Καψοκαβάδης (κλασική κιθάρα & τραγούδι). Ακόμη, ο συνθέτης Χάρης Βρόντος θα παρουσιάσει έργα του σε ποίηση του Γιάννη Πατίλη, όπου θα συμμετέχουν οι μουσικοί: Χρήστος Γκίνος (κλαρινέτο), Τίτος Γουβέλης (πιάνο), Μάιρα Μηλολιδάκη (σοπράνο), Κλαίρ Ντεμελενάρ (βιολοντσέλο). Ποιήματά του θα διαβάσει ο ίδιος ο Γιάννης Πατίλης.
Η είσοδος είναι ελεύθερη και στις δύο εκδηλώσεις.
ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2024 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet