«Greek freak! Fire and fury»

Η πολυσυζητημένη παράσταση που σκηνοθέτησε για το Φεστιβάλ Αθηνών ο Σίμος Κακάλας έρχεται στο θέατρο Χώρος. Στο δελτίο οι συντελεστές σημειώνουν με χιούμορ: «Μια παράσταση που ακολουθεί πιστά την επικαιρότητα πηγαίνοντας και αυτή από το κακό στο χειρότερο. Όλα τριγύρω αλλάζουν; Greek Freak/Fire and Fury! Σταθερά φριχτή ποιότητα χωρίς «ευχάριστες» εκπλήξεις. Νέα νούμερα (πραγματικοί καθημερινοί άνθρωποι) που θα προκαλέσουν τα όρια του κοινού με τη συνδρομή χιλιάδων διαφορετικών guest(s) σχεδόν κάθε βδομάδα. Παιχνίδια με πλούσια δώρα για το κοινό. Πραγματοποίηση επιθυμιών, διαγραφή χρεών κ.ά.». Προφανώς πολύ ενδιαφέρουσα δουλειά.
Τα κοστούμια επιμελήθηκε η Κλαίρ Μπρεσγουελ, τους φωτισμούς ο Περικλής Μαθιέλλης. Παίζουν οι: Σίμος Κακάλας, Δήμητρα Κούζα, Μιχάλης Βαλάσογλου, Κωνσταντίνος Μωραΐτης κ.ά.
Παραστάσεις: από 3 Νοεμβρίου, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στις 9μ.μ., στο θέατρο Χώρος (Πραβίου 6, Βοτανικός, τηλ.: 210 3426736).

«Μύτη»

Οι PatariProject επιστρέφουν για δεύτερη χρονιά με μια επιτυχημένη παράσταση, εμπνευσμένη από το διήγημα του Νικολάι Γκόγκολ. Η μύτη του Κοβαλιώφ αποφασίζει να ξεκολλήσει από το πρόσωπό του κι εκείνος ξεκινά έναν απεγνωσμένο αγώνα για να την βρει. Μια βουτιά σ’ έναν κόσμο παράλογο, όπου όλες οι ισορροπίες ανατρέπονται. Πώς είναι, άραγε, να ξυπνά κανείς έχοντας χάσει κάτι που θεωρεί δεδομένο; Να διαταράσσεται η ασφάλειά του; Να αμφισβητείται το κοινώς αποδεκτό; Και ποιος ορίζει τελικά τι είναι πραγματικότητα; Οι ήρωες στη Μύτη κινούνται σαν πιόνια σ’ ένα παιχνίδι που πιστεύουν ότι ορίζουν. Μπορούν, όμως, να υπάρξουν έξω απ’ αυτό; Έχουν, στην πραγματικότητα, περιθώρια αντίδρασης; Η δουλεια των Patari/Project είναι σύγχρονη και ανατρεπτική ανάγνωση του γκογκολικού έργο. Ένας αντεστραμμένος κόσμος ζωντανεύει την ώρα που θεατές και ηθοποιοί αλλάζουν θέσεις, με τους πρώτους να κάθονται στη σκηνή σε ειδικά διαμορφωμένες κερκίδες και τους δεύτερους να βρίσκονται πάνω στα καθίσματα του θεάτρου. Πώς είναι, αναρωτιούνται οι συντελεστές, να ισορροπείς στο χείλος του γκρεμού ή στην άκρη της καρέκλας;
Η σκηνοθεσία είναι της Σοφίας Πάσχου και παίζουν οι: Θεοδόσης Κώνστας, Θάνος Λέκκας, Ηλίας Μουλάς, Κίττυ Παϊταζόγλου, Εριφύλη Στεφανίδου, Αλέξανδρος Χρυσανθόπουλος.
Παραστάσεις: κάθε Δευτέρα και Τρίτη, στις 9.15μ.μ., στο θέατρο Πόρτα (Μεσογείων 59, τηλ.: 210 7711333, 210 7780518).

 

“Λυσσασμένη γάτα”

Η καλλιτεχνική εταιρεία Μυθωδία παρουσιάζει στο θησείον τη Λυσσασμένη γάτα του Τενεσί Ουίλιαμς. Έργο τρυφερό όσο και σκληρό, ρομαντικό όσο και ρεαλιστικό, όπου αναβλύζει η ποιητικότητα της γραφής του Ουίλιαμς, εξετάζει σε βάθος τις διαπροσωπικές σχέσεις των ζευγαριών και καταδεικνύει πως μόνο με την αποδοχή της προσωπικότητας του άλλου μπορεί να διασωθεί ένας έρωτας που ξεκίνησε από την ειλικρινή έλξη και των δύο. Μετάφραση και σκηνοθεσία: Νικορέστης Χανιωτάκης. Παίζουν οι: Νικήτας Τσακίρογλου, Μαρία Κίτσου, Ορέστης Τζιόβας, Ελένη Κρίτα, Γεράσιμος Σκαφίδας, Μπέτυ Αποστόλου, Δημήτρης Ραφαήλος, Δημήτρης Σταματελόπουλος, Μαρία Νίκα.
Παραστάσεις: Τέταρτη και Κυριακή στις 7μ.μ., Παρασκευή και Σάββατο στις 9.15μ.μ. (μετά τις 29 Νοεμβρίου όλες οι παραστάσεις είναι στις 7μ.μ.), στο θέατρο Θησείον (Τουρναβίτου 7, Ψυρρή, τηλ.: 210 3255444).
ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2021 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet