Για τη δημιουργία ενός Ευρωπαϊκού Φόρουμ των προοδευτικών δυνάμεων, ένα χώρο για μακροπρόθεσμη πολιτική συνεργασία, θα συναντηθούν στις 10 και 12 του μήνα στη Μασσαλία εκατοντάδες προσωπικότητες από όλη την Ευρώπη. Ο χώρος που θα δημιουργηθεί, σύμφωνα με τους διοργανωτές, θα συγκεντρώνει ένα ευρύ φάσμα δυνάμεων από την αριστερά, τα πράσινα και προοδευτικά κόμματα, πλατφόρμες και πολιτικά κινήματα συνδικαλιστές και κοινωνικές οργανώσεις, καθώς και ΜΚΟ, διανοούμενους και κινήσεις πολιτών από ολόκληρη την Ευρώπη. Η δημιουργία του φόρουμ είναι αναγκαία σήμερα, όπως επισημαίνουν οι υπογράφοντες, που «η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει βυθιστεί σε μια διαρκή κρίση, μια υπαρξιακή κρίση. Όλοι οι λαοί της Ευρώπης, μέλη ή όχι της ΕΕ, υφίστανται πολιτικές λιτότητας και τρομερές ανισότητες. Η ειρήνη και το κλίμα απειλούνται». «Εμείς είμαστε αυτές και αυτοί που αναζητούν μια διαφορετική πορεία: την οικοδόμηση μιας Ευρώπης της κοινωνικής και οικολογικής προόδου, μιας φεμινιστικής και αντιρατσιστικής Ευρώπης, μιας Ευρώπης δημοκρατικής, ανοιχτής και ειρηνικής», τονίζουν.
Το κάλεσμα υπογράφουν, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς (ΚΕΑ) Γκρέγκορ Γκίζι, οι αντιπρόεδροι του ΚΕΑ, Πιερ Λοράν (Γαλλία) και Πάολο Φερέρο (Ιταλία), η πρόεδρος της Ευρωομάδας της Αριστεράς (GUE/NGL) στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Γκαμπριέλ Τσίμερ, οι συμπρόεδροι της Γερμανικής Αριστεράς (Die Linke), Κάτια Κίπινγκ και Μπερντ Ρίξινγκερ, η συντονίστρια του Αριστερού Μπλοκ Πορτογαλίας, Καταρίνα Μαρτίνς, ο επικεφαλής της Ενωμένης Αριστεράς Ισπανίας, Αλμπέρτο Γκαρθόν, ο γραμματέας της Ιταλικής Αριστεράς (Sinistra Italiana), Νικόλα Φρατογιάννι, η πρόεδρος της Αριστερής Συμμαχίας Φινλανδίας, Λι Άντερσον, ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης.
Ακόμη, συνυπογράφουν ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Ρήγας, ο ευρωβουλευτής των Γάλλων Σοσιαλιστών Γκιγιόμ Μπαλάς, ο ευρωβουλευτής των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών, Σέρτζιο Κοφεράτι, ο ευρωβουλευτής των Ευρωπαίων Πρασίσων, Έρνεστ Ούρτασουν, ο βουλευτής και υπεύθυνος Διεθνών Υποθέσεων των Ποδέμος, Πάμπλο Μπουστιντούι, ο γάλλος διανοούμενος Ετιέν Μπαλιμπάρ, Έλληνες και ξένοι βουλευτές, ευρωβουλευτές, μεταξύ των οποίων η ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κωνσταντίνα Κούνεβα, μέλη της εκτελεστικής επιτροπής του Progressive Caucus (Προοδευτική Συμμαχία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου), καθώς και πολίτες από το χώρο των κινημάτων, πανεπιστημιακοί, συνδικαλιστές, ακτιβιστές και αλληλέγγυοι από όλη την Ελλάδα.
Πρόσφατα άρθρα ( Διεθνή )
ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2023 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet