Η ακροδεξιά ατζέντα θρέφει τη Χ.Α.

12736_1_0_0

Η ομιλία τον κ. Μητσοτάκη προχθές στη Βουλή, στην «ώρα του πρωθυπουργού», σε συνεδρίαση που ο ίδιος προκάλεσε, ήταν ένα τρομολαγνικό κρεσέντο. Περιέγραψε με ακραίο τρόπο μια Ελλάδα που, μόνο όποιος ζει σε άλλο πλανήτη μπορεί να φανταστεί:
Στην Ελλάδα επικρατεί «κατάσταση βίας και παρανομίας», «άγρια και επικίνδυνη». Γιατί η κυβέρνηση «δεν αφήνει την αστυνομία να κάνει τη δουλειά της», «άνοιξε τις πόρτες των φυλακών», «δημιούργησε το πολιτικό κλίμα που οπλίζει το χέρι των δολοφόνων». Αποτέλεσμα, «οι Έλληνες φοβούνται μέσα στα σπίτια τους», «κλειδώνουν την πόρτα της πολυκατοικίας το βράδυ», «εγκληματίες μπαίνουν από τα σύνορα, κλέβουν και ξαναφεύγουν», «η Αθήνα είναι πόλη ανυπεράσπιστη»…
Εικόνες που μόνο σε ταινίες με θέμα την Άγρια Δύση μπορεί να συναντήσει κάποιος. Διανθισμένες ακόμα και με ψεύδη, όπως ο επαναλαμβανόμενος, παρά τη διάψευση, ισχυρισμός ότι αυτοί που έκαψαν με σίδερο τη δύστυχη ηλικιωμένη, είχαν βγει από τη φυλακή με το νόμο Παρασκευόπουλου!
Ακολουθώντας την ακροδεξιά ατζέντα της ευρωπαϊκής δεξιάς, που φέρνει σε πρώτο πλάνο τα ζητήματα (αν)ασφάλειας, επιχειρεί να καλλιεργήσει ατμόσφαιρα τρόμου και φόβου, ώστε να ενεργοποιήσει συντηρητικά αντανακλαστικά σε ευρύτερα στρώματα του πληθυσμού.
Το κάνει για δύο λόγους, παρά τον κίνδυνο να διαψευστεί από τα ίδια τα καθημερινά βιώματα των ανθρώπων: πρώτον, γιατί ο φόβος είναι το μόνο πεδίο που απόμεινε μετά την καταστροφολογία που έπεσε στο κενό, και, δεύτερον, γιατί έτσι πιστεύει ότι, αφενός, θα κερδίσει συντηρητικούς ψηφοφόρους που προσανατολίζονται στο κέντρο, αφετέρου θα ψαρέψει και στα θολά νερά που ανακατεύει η φασιστική Χρυσή Αυγή.
Είναι χαρακτηριστικό ότι, ενώ μίλησε για μία περίπου ώρα στη Βουλή, δεν βρήκε ούτε μία στιγμή, ούτε μία λέξη για να συμπεριλάβει σ’ αυτή την τοιχογραφία της βίας και της ανομίας που φιλοτέχνησε, τις εγκληματικές πράξεις της Χ.Α., που πολλαπλασιάζονται τον τελευταίο καιρό. Το έκανε, άραγε, υπό την πίεση της ακραίας δεξιάς πτέρυγας της ΝΔ ή ως αντιστάθμισμα της τυπικής υποβάθμισής της;
Πάντως, το έπραξε αδιάφορος —ή και ανίδεος— για το κακό που προξενεί η επιλογή τής ακροδεξιάς ατζέντας, δηλαδή την τροφοδότηση, τελικά, της φασιστικής και ρατσιστικής ακροδεξιάς. Αυτό έδειξε σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες η εφαρμογή τής συγκεκριμένης τακτικής, αλλά ο κ. Μητσοτάκης δεν ενδιαφέρεται να πάρει το σχετικό μάθημα. Αν είναι να φαντασιωθεί ότι θα κερδίσει λίγα, έστω, ψηφαλάκια, τσιμέντο να γίνει. Ή, ακόμα καλύτερα, στάχτη και μπούλμπερη.
ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2023 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet