Στα θρανία κάθισαν την προηγούμενη βδομάδα οι βουλευτές του Ποταμιού, για να μάθουν τις αρχές του κόμματος. Όμως, μάλλον δεν τα πιάνουν όλοι τα γράμματα αν κρίνουμε τη συμπεριφορά πολλών εξ αυτών κατά την ορκωμοσία στη Βουλή. Την ίδια ώρα, στελέχη του Ποταμιού αποχώρησαν αμφισβητώντας την πολιτική που ασκεί. 

Γράμματα σπουδάγματα

Σεμινάρια διοργάνωσε η ηγεσία του Ποταμιού την προηγούμενη Τετάρτη, προκειμένου να «ομογενοποιηθεί η κοινοβουλευτική ομάδα και να εκπαιδευτούν οι βουλευτές στις επικοινωνιακές ανάγκες των νέων τους καθηκόντων». Στόχος ήταν οι βουλευτές να γίνουν ομάδα αποκτώντας διακριτό στίγμα, σύμφωνα με τις αρχές και τις θέσεις του κόμματος. Την επόμενη κιόλας μέρα, ορισμένοι βουλευτές του Ποταμιού δεν μπόρεσαν να συγκρατήσουν τη χαρά τους που εξελέγησαν και μπήκαν στην αίθουσα του κοινοβουλίου με το κινητό ανά χείρας, φωτογραφίζοντας τον εαυτό τους (selfies) στα έδρανα γελοιοποιώντας τη διαδικασία της ορκωμοσίας. 

Αποχωρήσεις

Την ίδια ώρα που το Ποτάμι ενδιαφέρεται για την επικοινωνιακή πολιτική που θα εκφράζουν οι βουλευτές του στα ΜΜΕ, συνεχίζονται στο εσωτερικό του οι διαφωνίες για την επιθετική του στάση εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ. Συγκεκριμένα, οχτώ στελέχη (Α. Βανταράκης, Δ. Δουράκης, Α. Κάτσικα, Δ. Κουρέτας, Κ. Κωστόπουλος, Κ. Λουλάκης, Α. Ραμαντάς και Π. Σαμαράς) ανακοίνωσαν την αποχώρησή τους από το Ποτάμι, καταγγέλλοντας «την ανελέητη δημόσια επίθεση στην οποία επιδίδονται πολιτικοί σχηματισμοί και ΜΜΕ κατά της νέας κυβέρνησης, από την πρώτη μέρα εκλογής της, προκαταλαμβάνοντας την αποτυχία σε κάθε τι που ανακοινώνεται». Αναρωτήθηκαν δε αν «οι διαρκείς δημόσιες τοποθετήσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης εναντίον όλων των κινήσεων της νέας κυβέρνησης, είναι προς όφελος της χώρας μας ή για τη δημιουργία εντυπώσεων και καλλιέργεια κλίματος ρήξης στο εσωτερικό της χώρας;»
Ο Στ. Θεοδωράκης, όμως, δεν πτοείται από τέτοιες τοποθετήσεις και συνεχίζει την επιθετική πολιτική. Στο Reuters δήλωσε, μεταξύ άλλων, πως «έφτασε η στιγμή η κυβέρνηση να εγκαταλείψει τις μαξιμαλιστικές θέσεις και να προσγειωθεί στην πραγματικότητα», καλώντας τον Αλ. Τσίπρα να πάρει μια πρωτοβουλία εθνικής συνεννόησης. Στην ίδια γραμμή, αυτή της «υπεύθυνης αντιπολίτευσης» ζητείται να κινηθούν όλοι οι βουλευτές του Ποταμιού στο εξής, γι’ αυτό και στο Ποτάμι θα διοργανωθούν και άλλα σεμινάρια. 

«Έμπειροι» πολιτικοί

Ο Στ. Θεοδωράκης τοποθέτησε σε νευραλγικές θέσεις «έμπειρους» πολιτικούς, για να αποφύγει τα οποιαδήποτε ατοπήματα από τους «πρωτάρηδες». Έτσι, για αντιπρόεδρο της Βουλής προτείνει τον Σπ. Λυκούδη, ενώ στη θέση των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων όρισε την Αντ. Λυμπεράκη και τον Χ. Θεοχάρη. Γραμματέας της Κ.Ο. θα είναι ο Π. Καρκατσούλης και εκπρόσωπος Τύπου Δ. Τσιόρδας, ο οποίος ήταν διευθυντής του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού στην κυβέρνηση Παπαδήμου και δεν κατάφερε να εκλεγεί με το Ποτάμι. 
Με αυτές του τις επιλογές ελπίζει ότι θα αποφύγει περιστατικά όπως αυτό του Λ. Λιαρόπουλου που δήλωσε την περασμένη βδομάδα «Γερούν γερά. Σπάστου τον τσαμπουκά» και έτσι οδηγήθηκε σε παραίτηση καθώς «τέτοιες αναρτήσεις απέχουν από τον πολιτικό πολιτισμό του Κινήματος». Μάλλον, όμως, δεν θα τα καταφέρει, αφού -όπως κατήγγειλε ο γενικός γραμματέας Διαφάνειας, Γιώργος Σούρλας, ο Χ. Θεοχάρης όντας γενικός γραμματέας δημοσίων εσόδων απήλλαξε -με εγκύκλιό του- off shore εταιρείες από φόρους, πρόστιμα και προσαυξήσεις εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ. Για την ιστορία ο Χ. Θεοχάρης δήλωσε «αν επιμέναμε σε αυτή την πρακτική θα οδηγούμασταν σε πρόστιμα, στα δύο διυλιστήρια, που ξεπερνούσαν την αξία των ίδιων των επιχειρήσεων και συνεπώς θα τα οδηγούσαμε μαθηματικά στο κλείσιμο. Δεν θα είχαμε δηλαδή ως χώρα πετρέλαιο». 

Ι.Δ.
ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2023 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet