«Θυμάμαι»
της Ελένης Παπαχριστοπούλου


Το έργο διηγείται το φόβο, την αγωνία αλλά και το θυμό που άφησαν σ’ ένα πλήθος ανθρώπων πίσω τους όσοι κυβέρνησαν όλα αυτά τα χρόνια. Αφηγήσεις ανθρώπων που συγκρατούν στη μνήμη μας τα τελευταία γεγονότα που μοιραστήκαμε και που άλλαξαν βίαια τις ζωές μας. Από τις εικόνες της Αθήνας που αποτυπώνουν τα ίχνη της καταστροφής που επήλθε στον τόπο μας, στο μαύρο της ΕΡΤ, στα άδεια εργοστάσια, σ τις επιχειρήσεις που έκλεισαν, τις απολύσεις ανθρώπων «χαμηλών προσόντων», τις διαθεσιμότητες καθηγητών, τις συγχωνεύσεις, καταργήσεις σχολείων, νοσοκομείων, τη μετανάστευση των νέων, την εγκατάλειψη των ανθρώπων της τρίτης ηλικίας, ως το άκουσμα της σιωπής εκείνων που κατέρρευσαν… Και στη μακρινή, αλλά τόσο κοντινή μας Χαλκιδική, εκεί στις Σκουριές, εκείνοι που μάχονται για την ίδια τους την ανθρώπινη ύπαρξη.
Στην παράσταση ακούγονται αποσπάσματα από το έργο του Μίκη Θεοδωράκη «Κατάσταση πολιορκίας» σε ποίηση Ρένας Χατζηδάκη, ερμηνευμένα από τη Νατάσσα Μωυσόγλου. Σκηνοθετεί ο Γιάννης Σταματίου. Παίζουν: Μάριος Τσαμαντιώτης – Φωτεινή Μπιρλή, Λευτέρης Αλεξανδρής – Λαμπρινή Λίβα, Χριστίνα Καπράλου – Γιάννης Σταματίου, Ιωάννα Μαργαρίτη – Ευαγγελία Νύκταρη, Ελένη Παπαχριστοπούλου – Παναγιώτης Ξανθόπουλος, Γιώργος Φώσκολος – Παύλος Τάγκας και Νατάσσα Μωυσόγλου.
Παραστάσεις: Κάθε Κυριακή, στις 7μ.μ., στον πολυχώρο ΕΚΣΤΑΝ (Καυταντζόγλου 5, Πατήσια , κρατήσεις θέσεων: 6936 614158).

«Ανάμισης ντενεκές»
του Γιάννη Μακριδάκη


Ο Γιάννης Μακριδάκης επιστρέφει στο θέατρο. Μετά την επιτυχημένη παράσταση «Η άλωση της Κωνσταντίας» το 2012, παρουσιάζεται ο «Ανάμισης ντενεκές», το πρώτο μυθιστόρημα του συγγραφέα σε μορφή μονολόγου, σε σκηνοθεσία της Μαρίας Αιγινίτου. Η έρευνα για τη θρυλική ζωή του Γιώργη Πέτικα, εκατό χρόνια μετά το φόνο, μας ταξιδεύει από την Αμερική ως τις απόκρημνες σπηλιές του Πελινναίου, ως τον Ανάμιση ντενεκέ. Μια ιστορία που εμπνέεται από την ιστορική μνήμη και τη λαϊκή αφήγηση, δημιουργώντας τη μυθοπλασία. Η ιστορία ενός ανθρώπου, που πέρασε στην παρανομία για ένα έγκλημα πάθους. Ο αφηγητής πλάθει επί σκηνής τους ήρωες και τη δράση τους με μοναδικό του εργαλείο το λόγο.
Διασκευή από τη Μ. Αιγινίτου και τον Χ. Χαραλάμπους και σκηνοθεσία της Μαρίας Αιγινίτου. Ερμηνεύει ο Χάρης Χαραλάμπους.
Παραστάσεις: Κάθε Δευτέρα και Τρίτη, στις 9μ.μ., στο θέατρο Μεταξουργείο (Ακαδήμου 14, τηλ. 210 5234382).
ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2024 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet