Οι συνθήκες υπό τις οποίες πραγματοποιείται η ακροαματική διαδικασία προκαλούν μεγάλη ανησυχία. Ενώ η δίκη θα έπρεπε να πραγματοποιείται στο περιφερειακό δικαστήριο της Άγκυρας, μεταφέρθηκε στην ειδικά κατασκευασμένη δικαστική αίθουσα εντός του συγκροτήματος φυλακών υψίστης ασφαλείας Σιντσάν, σε μια απομακρυσμένη τοποθεσία χωρίς κατάλληλη πρόσβαση για το κοινό. Το συγκρότημα περιβάλλεται από ψηλές πύλες με συρματόπλεγμα και ένοπλες κατασταλτικές δυνάμεις. Το κοινό βρίσκεται υπό ένα διαρκή εκφοβισμό, με την κάθε του κίνηση να βιντεοσκοπείται από τις αστυνομικές δυνάμεις, υπό την απειλή υδροφόρων.
Οι βασικοί κανόνες δικαίου υπαγορεύουν ότι η έννοια του αδικήματος δεν καθορίζεται από την κυρίαρχη ελίτ ή τους πολιτικούς θεσμούς που εξαρτώνται από τη δυναμική της συγκυρίας σε μία χώρα, αλλά υπαγορεύεται από τη νομοθεσία και τo Σύνταγμα. Ενώ μια υποτιθέμενη πράξη δεν μπορεί να θεωρηθεί έγκλημα αν δεν ορίζεται έτσι από το νόμο, είναι εξίσου απαράδεκτο υποτιθέμενα αδικήματα, που στην πραγματικότητα είναι συνταγματικά εγγυημένα δικαιώματα και ελευθερίες να αντιμετωπίζονται ως αποδείξεις συμμετοχής σε «τρομοκρατικές» ή «παράνομες» οργανώσεις.
Εμείς, η διεθνής αντιπροσωπεία των παρατηρητών της δίκης, στερηθήκαμε το δικαίωμα παρακολούθησης της ακροαματικής διαδικασίας στις 6 και 7 Δεκέμβρη. Η δικαιοσύνη δεν μπορεί να αποδοθεί πίσω από κλειστές πόρτες, χωρίς μάρτυρες. Θεωρούμε ότι οι συνθήκες στις οποίες πραγματοποιείται η δίκη, η αυθαίρετη άρνηση της πρόσβασής μας σ’ αυτή και η γενικευμένη απαξίωση βασικών νομικών αρχών και κανόνων απομακρύνει τις εργασίες του δικαστηρίου από το πεδίο του δικαίου και τις τοποθετεί στο πλαίσιο ενός πολιτικά υποκινούμενου θεάματος, χωρίς κανένα σεβασμό στους κανόνες δικαίου. Εκφράζουμε τη βαθύτατη ανησυχία μας για τη δυνατότητα των συμπροέδρων του HDP να έχουν μια δίκαιη δίκη εντός ενός διαλυμένου δικαστικού συστήματος.

Υπογράφουν:
Stewe Sweney, δημοσιογράφος· Corinne Morel Darleux, γενική γραμματέας του Αριστερού Κόμματος Γαλλίας· Jean-Christophe Sellin, Αριστερό Κόμμα, Γαλλία· Jean-Paul Lecoq, βουλευτής Κομμουνιστικού Κομματος Γαλλίας· Sylvie Jean, μέλος ΚΚΓ· Michel Laurent, μέλος ΚΚΓ· Arturo Scotto, βουλευτής του Προοδευτικού και Δημοκρατικού Κινήματος· Alessio Arconz, σύμβουλος του Προοδευτικού και Δημοκρατικού Κινήματος· Tommaso Sasso, αντιπρόσωπος της Αριστερής Νεολαίας του Προοδευτικού και Δημοκρατικού Κινήματος· Yilmaz Kerimo, βουλευτής του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος Σουηδίας· Eva-Lena Jansson, βουλεύτρια του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος Σουηδίας· Mari Eifring, βουλεύτρια του Νορβηγικού Κόκκινου Κόμματος· Margaret Owen, δικηγόρος, διευθυντής της ΜΚΟ «Widows for Peace through Democracy»· Ali Has, δικηγόρος, μέλος του Δικηγορικού Συλλόγους Αγγλίας, Ουαλίας· Hakan Taş, βουλευτής του Ντι Λίνκε· Fabio Amato, σύμβουλος της GUE/NGL στο ευρωκοινοβούλιο· Eleonora Forenza, ευρωβουλεύτρια της GUE/NGL· Paul Maskey, βουλευτής του Σιν Φέιν· Jennette Arnold, μέλος του βρετανικού Εργατικού Κόμματος· Unmesh Desai, μέλος του βρετανικού Εργατικού Κόμματος· Ali Gul Ozbek, μέλος βρετανικού Εργατικού Κόμματος· Dennis McNulty, εκπρόσωπος του βρετανικού συνδικάτου GMB· Jonas Sjöstedt, πρόεδρος του Αριστερού Κόμματος Σουηδίας· Yasmine Posio Nilsson, βουλεύτρια του Αριστερού Κόμματος Σουηδίας· Maurice Glassman, μέλος της Βουλής των Λόρδων, ΗΒ· David Watts, μέλος της Βουλής των Λόρδων, ΗΒ· Αφροδίτη Σταμπουλή, βουλεύτρια ΣΥΡΙΖΑ· Turid Thomassen, δικηγόρος, μέλος του Νορβηγικού Δικηγορικού Συλλόγου· Beth Hart, δικηγόρος, μέλος του Νορβηγικού Δικηγορικού Συλλόγου.
Πρόσφατα άρθρα ( Πολιτική )
ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2022 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet