Λίγες μόνο μέρες πέρασαν από την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στην Κύπρο και οι θετικές εντυπώσεις που άφησε ο νέος πρωθυπουργός κινδύνευσαν να εξανεμιστούν από την επίσκεψη του Υπουργού Άμυνας και κυβερνητικού εταίρου, Πάνου Καμμένου.
Αρχικά ήταν οι πληροφορίες, που δημοσιεύτηκαν στον κυπριακό Τύπο, οι οποίες ήθελαν τον κ. Καμμένο να προτείνει στον Κύπριο ομότιμό του, Χριστόφορο Φωκαϊδη, να αγοράσει η Κύπρος μαχητικά αεροσκάφη. Ο Έλληνας Υπουργός Άμυνας προχώρησε, μάλιστα, και ένα βήμα παρακάτω καθώς πρότεινε τα αεροσκάφη αυτά να βρίσκονται στη Ρόδο ή στην Κρήτη, κατά τα πρότυπα των S300. Οι δημοσιογραφικές πληροφορίες από την Κύπρο σημείωναν ότι, στο άκουσμα της πρότασης, ο Χ. Φωκαϊδης «έμεινε με ανοιχτό το στόμα και απέφυγε να απαντήσει, για προφανείς λόγους». 
Δυστυχώς, όμως, ο κ. Καμμένος δεν έμεινε εκεί. Στην επίσκεψή του σε στρατόπεδο της ΕΛΔΥΚ, ξεπέρασε τα όρια καθώς, μιλώντας στους Έλληνες στρατιώτες, χαρακτήρισε την ΕΛΔΥΚ «μονάδα επίθεσης» και τόνισε ότι «όταν θα έρθει το πλήρωμα του χρόνου, θα είναι η μονάδα που θα σηκώσει πάλι τη σημαία της λευτεριάς στα κατεχόμενα εδάφη».
Αν η επίσκεψη γινόταν υπό την ιδιότητα του επικεφαλής των ΑΝΕΛ, ούτε καν θα μπαίναμε στον κόπο να ασχοληθούμε με τα παραπάνω. Επειδή, όμως, ο κ. Καμμένος επισκέφθηκε την Κύπρο ως Υπουργός Άμυνας της νέας ελληνικής κυβέρνησης, το ζήτημα γίνεται αρκετά σοβαρό. Η πρόσφατη κάθοδος στην Κύπρο του Αλέξη Τσίπρα άφησε τις καλύτερες των εντυπώσεων και ειδικά σε όσους, στο πρόσωπό του, είδαν μια ελπίδα για εξεύρεση λύσης στο Κυπριακό που θα επιτρέπει την αρμονική και ειρηνική συνύπαρξη των δύο κοινοτήτων του νησιού. Λίγες μέρες μετά ο ίδιος κόσμος ανησυχεί καθώς βλέπει τον αρμόδιο υπουργό να κάνει εμπρηστικές δηλώσεις και να προτάσσει φιλοπολεμικές λύσεις. Αν, μάλιστα, συνυπολογίσει κανείς ότι και άλλες κινήσεις του κ. Καμμένου έχουν δημιουργήσει πρόβλημα στις σχέσεις με την Τουρκία (βλ. στεφάνι στα Ίμια) η κυβέρνηση θα πρέπει να ξεκαθαρίσει, σύντομα, προς τα που θα κινηθεί στα συγκεκριμένα ζητήματα. Κατανοητό ότι αυτήν την ώρα έχει ρίξει όλες τις δυνάμεις της στο κρίσιμο ζήτημα της διαπραγμάτευσης αλλά τέτοιου είδους δηλώσεις και κινήσεις δεν μπορούν να γίνονται αποδεκτές στο όνομα των «προτεραιοτήτων».

Αδάμος Ζαχαριάδης
ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2024 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet