ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΟΛΩΝ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΠΟΥ ΠΙΘΑΝΟΝ ΝΑ ΚΡΙΝΕΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΩΝΜε τα μάτια όλων των πολιτών της Ευρώπης στις Βρυξέλλες αύριο συνέρχεται το Eurogroup να αποφασίσει για το ελληνικό ζήτημα. Θα χρωματίσει αποφασιστικά τις αποφάσεις του η ετυμηγορία του ελληνικού λαού της 25ης Ιανουαρίου; Θα νικήσει η ελπίδα; Θα καμφθεί ο νεοφιλελεύθερος δογματισμός; Θα ηττηθεί η λιτότητα; Θα ανοίξει ο δρόμος για να ανασάνει από το δυσβάσταχτο χρέος η οικονομία της Ευρώπης; 
Η μάχη αύριο στις Βρυξέλλες υπερβαίνει την Ελλάδα. Είναι μάχη για το μέλλον της Ευρώπης. Γι’ αυτό και όσοι θα ήθελαν «να τελειώνουν» με την ελληνική ιδιαιτερότητα εντούτοις δεν προχωρούν, διστάζουν. Ελίσσονται, ωστόσο, πιέζοντας και απειλώντας, προσπαθώντας να επιβάλλουν μία απαράδεκτη συμφωνία. Όσοι επιμένουν σε μια αντιδραστική και ανορθολογική λιτότητα αγνοούν ότι πια το πρόβλημα στην Ευρώπη είναι πολιτικό. Η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα φέρνει εφιάλτες, καθώς ακολουθούν εκλογές σε Γαλλία, Εσθονία, Φινλανδία, Αγγλία, Πορτογαλία και Ισπανία. Ο χρόνος είναι απελπιστικά λίγος. 
Εν τω μεταξύ, το πρώτο γκάλοπ της MARC, για λογαριασμό του Alpha, πιστοποιεί όσα βλέπουμε καθημερινά στον κόσμο γύρω μας. Ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζεται από το 45,4%, η ΝΔ 18,4%, το ΚΚΕ 4,8%, οι ΑΝΕΛ 4,7%, η Χρυσή Αυγή 4,7%, το Ποτάμι 4,6%, το ΠΑΣΟΚ 2,8% και το ΚΙΔΗΣΟ 2,4%. Η στήριξη του ελληνικού λαού στην κυβέρνηση δεν μπορεί να αγνοηθεί από τον άξονα Βρυξελλών-Φρανκφούρτης-Βερολίνου.
ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2024 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet