Το ημερολόγιο του Κέντρου Ερευνών για Θέματα Ισότητας για το 2018 είναι ένα «πολύχρωμο» ημερολόγιο και είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι και περήφανες για αυτό. Είναι ένα ημερολόγιο στο οποίο καταφέραμε να χωρέσουμε όλες τις έμφυλες ταυτότητες, όλες τις διεκδικήσεις, αλλά και τις πρόσφατες κατακτήσεις. Ακόμη, είμαστε περήφανοι και περήφανες, διότι το ΚΕΘΙ είναι ο πρώτος δημόσιος φορέας στην Ελλάδα, που άνοιξε την ατζέντα των ΛΟΑΤ θεμάτων, με την υλοποίηση του συγχρηματοδοτούμενου προγράμματος Πρόληψη και Καταπολέμηση του σεξισμού και των διακρίσεων σε θέματα ταυτότητας φύλου και σεξουαλικού προσανατολισμού (ΕΣΠΑ 2014-2020).
Παράλληλα, οι νομοθετικές παρεμβάσεις που έγιναν τα τελευταία χρόνια και κατοχυρώνουν μια σειρά από δικαιώματα στα ΛΟΑΤ άτομα, όπως ο Νόμος 4356/2015 για την επέκταση του Συμφώνου Συμβίωσης και στα ομόφυλα ζευγάρια, καθώς και ο Νόμος 4491/2017 για τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου, μας κάνουν να αισιοδοξούμε πως το 2018 θα είναι μια καλύτερη χρονιά για ακόμη περισσότερους συνανθρώπους μας, που βιώνουν τον κοινωνικό ρατσισμό, απλά γιατί επέλεξαν να μη συμμορφωθούν με τα ισχύοντα κοινωνικά πρότυπα.
Αισθανόμαστε την ανάγκη να αφιερώσουμε το φετινό ημερολόγιο στους ανθρώπους αυτούς που καθημερινά παλεύουν να γίνουν περισσότερο ορατοί, που θέλουν να μπορούν να εκφράζονται ελεύθερα στο δημόσιο χώρο, στους ανθρώπους που δίνουν τη μάχη για την εξάλειψη κάθε είδους αναχρονιστικών αντιλήψεων και διακρίσεων στο δημόσιο βίο και λόγο, σε όλους όσοι παλεύουν για περισσότερη ισότητα και κοινωνική δικαιοσύνη.
Ας είναι το 2018 μια πολύχρωμη χρονιά, όπως οι σελίδες αυτού του ημερολογίου, γεμάτη από αγώνες και διεκδικήσεις για μια κοινωνία πιο ίσων και πιο ελεύθερων ανθρώπων!
Ειρήνη – Ελένη Αγαθοπούλου,
πρόεδρος του ΔΣ του ΚΕΘΙ
(από το Ημερολόγιο 2018 του κέντρου)
ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2021 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet