georgoulas3

Με πηχυαίο πρωτοσέλιδο τίτλο η ναυαρχίδα του συγκροτήματος Μαρινάκη ανήγγειλε θριαμβευτικά ένα νέο πλήγμα κατά του ηθικού πλεονεκτήματος της αριστεράς και τα ανεξέλεγκτα παπαγαλάκια των καναλιών επανέλαβαν ανέμελα: «Φωτογραφική τροπολογία για τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μάκη Μπαλαούρα».
Ο σκοπός επετεύχθη! Για ώρες (για πολλούς αναγνώστες και ακροατές για πολλές μέρες) το θύμα παραδόθηκε στο έλεος του γκεμπελικού νόμου «λέγε, λέγε, στο τέλος κάτι θα μείνει». Και αυτό ακριβώς είναι το άκρως ανησυχητικό. Δηλαδή, ότι δεν πρόκειται απλώς για μια επίθεση εναντίον ενός προσώπου, αλλά για την πιο κραυγαλέα εκδήλωση μιας γενικευμένης επίθεσης συστηματικής παραγωγής ψευδών ειδήσεων.
Γιατί το δημοσίευμα της εφημερίδας ήταν τόσο καταφανώς αβάσιμο, που ακόμα κι ένας μαθητευόμενος συντάκτης θα το απέρριπτε. Όχι όμως και όποιος ήθελε εκ πεποιθήσεως να πουλήσει το ψέμα για αυταπόδεικτη αλήθεια.
Πρώτα απ΄ όλα, τίτλοι και κείμενο του δημοσιεύματος μιλούν για τροπολογία, που κατατέθηκε στη Βουλή στις 19 Μαρτίου. Δεν χρειάζεται να ανατεθεί η υπόθεση σε δαιμόνιο ντετέκτιβ, για να αντιληφθεί κάποιος ότι ούτε τροπολογία υπήρχε, ούτε κάποιο νομοσχέδιο συζητιόταν στις 19 Μαρτίου. Άλλωστε, και το ίδιο το φωτογραφικό υλικό που συνόδευε το «αποκαλυπτικό» δημοσίευμα αποδείκνυε ότι πρόκειται για μια εγκύκλιο του υπουργείου Εργασίας με την πιο πάνω ημερομηνία. Ε, και; Τι έγινε; Πιο πειστικό δεν είναι να μιλάει για τροπολογία και μάλιστα φωτογραφική;
Αφού, λοιπόν, «αποκαλυφθεί» η ανύπαρκτη τροπολογία, καιρός είναι να στηριχθεί και ο ισχυρισμός ότι είναι φωτογραφική και αφορά συγκεκριμένο πρόσωπο. Με ποιο τρόπο; Παρακολουθήστε υπευθυνότητα, δεοντολογία και ηθική: «Σύμφωνα με καταγγελίες, πρόκειται για φωτογραφική διάταξη, καθώς άμεσα ευνοούμενος είναι...» Ποιος το καταγγέλλει; Κανείς. Και αν υποθέσουμε ότι κάποιος το κατήγγειλε ανωνύμως, ποιος έλεγξε την καταγγελία. Πάντως όχι ο συντάκτης και η διεύθυνση της εφημερίδας.
Αν το είχε ελέγξει, θα είχε λάβει εκ των προτέρων την απάντηση του καταγγελόμενου Μ. Μπαλαούρα: «Το σημερινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα (22-3-18) της εφημερίδας τα ΝΕΑ, περί φωτογραφικής διάταξης προς το πρόσωπό μου, καθώς και τα ΜΜΕ και όσα κόμματα της αντιπολίτευσης το αναπαρήγαγαν, δε με εξέπληξαν. Όσοι έχουμε μια διαδρομή ήθους, αγωνιστικότητας  και συνέπειας, γνωρίζουμε ότι θα  προσπαθήσουν να μας κτυπήσουν με ψέματα και λάσπη, προκειμένου να υπονομεύσουν το ηθικό πλεονέκτημά μας, αλλά  και του ΣΥΡΙΖΑ, εν γένει. Είναι το τελευταίο όπλο που τους έχει απομείνει απέναντι στην κυβέρνηση. Η λέξη ηθικός όμως τους είναι άγνωστη λέξη.
1. Συνταξιοδοτήθηκα από την ΤτΕ και έλαβα την σύνταξή μου το 2010.
2. Στις 7.5.2015, λόγω της εκλογής μου στη Βουλή, και με αναδρομικότητα από την ημέρα εκλογής μου, εξεδόθη απόφαση αναθεώρησης της κύριας σύνταξής μου και μου περικόπηκε το 70% αυτής, όπως προβλέπει  το άρθρο 8 του ν.2592/1998.
3. Η μη εφαρμογή των περικοπών του Ν. 4387 / 2016 στις συντάξεις της ΤτΕ, λόγω του ότι η ίδια η ΤτΕ έχει την υποχρέωση καταβολής των μισθών και των συντάξεων του προσωπικού της, σε αντίθεση με τους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης του ΕΦΚΑ, τη σύνταξη των οποίων εγγυάται το Ελληνικό Κράτος, δεν αφορά τη δική μου σύνταξη. Η ΤτΕ ανήκει στο Ευρωσύστημα, ως φορέας ασφάλισής μου, με τον νόμο 3863/2010, του ΠΑΣΟΚ. Ως εκ τούτου εφαρμόζει προγενέστερες του ν. 4387/2016 διατάξεις, και με βάση αυτές η δική μου σύνταξη περικόπτεται και θα παραμείνει κομμένη κατά 70% αντί του 60% που γίνεται στους συνταξιούχους του ΕΦΚΑ.
Με δυο λόγια, “η φωτογραφική τροπολογία για τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μάκη Μπαλαούρα”, όπως λένε τα ΝΕΑ, μόνο τον Μπαλαούρα δεν αφορά.
Αιδώς, στρατευμένα ΜΜΕ.
Τελικά, αναρωτιέμαι αν η καλύτερη άμυνά μου στη μεθοδευμένη συκοφαντία είναι η προσφυγή στη Δικαιοσύνη ή να τους αφήσω στην απαξίωση στην οποία έχουν κατρακυλήσει. Το ελάχιστο που οφείλουν να πράξουν είναι να δημοσιεύσουν την απάντησή μου στην πρώτη σελίδα, όπως έκαναν με τη λάσπη τους».
Την ίδια εικόνα δίνει με ανακοίνωσή του και το υπουργείο Εργασίας:
«Η εξαίρεση των ασφαλισμένων και των συνταξιούχων της Τράπεζας της Ελλάδος από το πρώην ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και από σειρά κοινωνικοασφαλιστικών διατάξεων, ως μέλους του Ευρωπαϊκού Συστήματος Κεντρικών Τραπεζών, έχει νομοθετηθεί το 2010 (άρθρο 64 του Ν.3863/10, επί υπουργίας Α.Λοβέρδου) και ακολούθως το 2011 (άρθρο 44 του Ν.4021/11, επί υπουργίας Γ.Κουτρουμάνη), με απαίτηση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (γνώμη της ΕΚΤ της 19ης Μαρτίου 2008- CON 2008/13 και γνώμη της ΕΚΤ της 14ης Απριλίου 2011- CON 2011/36).
Ως εκ τούτου, δεν θα ήταν δυνατόν η εγκύκλιος της 19ης Μαρτίου 2018 να αφορά τους συνταξιούχους της Τράπεζας της Ελλάδος, από την στιγμή που ο Ν.4387/16 καταλαμβάνει μόνο συνταξιούχους των ταμείων που έχουν ενταχθεί στον ΕΦΚΑ, αναφέρει το Υπουργείο Εργασίας».

Χ.Γ.
Πρόσφατα άρθρα ( Πολιτική )
ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2022 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet