«Βιογραφία ενός απλού αγωνιστή
 (από τα τετράδια του πατέρα μου με την αυτοβιογραφία του) σελ. 136

Χρέος στον ίδιο, χρέος στο λαό που βασανίζεται ξανά και ξανά, η έκδοση των γραφτών του πατέρα μου. Ο πατέρας μου έδρασε στην Αντίσταση στην περιοχή Κυψέλης. Μέναμε τότε στην οδό Τενέδου 34, δίπλα στην Αγίας Ζώνης, πολλές οικογένειες σε μια μάντρα, το σημερινό σινεμά «Στέλλα». Μες στο βιβλίο υπάρχουν κάποια στοιχεία από την Κυψέλη, τότε. Πώς ένας απλός, φτωχός, σχεδόν αγράμματος, και άσχετος με την πολιτική νέος, ερχόμενος απ’ το χωριό του στην Αθήνα, το 1929, μυείται σιγά-σιγά στον κομμουνισμό. Οι συνθήκες της φτώχειας, της ανεργίας, της καταπίεσης (δικτατορία Μεταξά) και του επερχόμενου πολέμου είναι ευνοϊκές γι’ αυτό. Μπαίνει στον αγώνα: ΕΑΜ-αντάρτικο, εξορίες... και επιζεί. Γλαφυρός και απλός στην αφήγησή του δίνει προσωπικά και άλλα τραγικά γεγονότα απ’ την εποχή εκείνη (1929 έως 1974) σκιαγραφώντας έτσι την πολιτική και κοινωνική ζωή. Σαν διήγημα, σαν μυθιστόρημα... Έτσι δεν είναι άλλωστε και η ζωή;  Το κείμενο μεταφέρθηκε όπως ήταν γραμμένο –σε Μακρυγιαννικό στιλ– με τις ανορθογραφίες του και τον τονισμό του, κάτι που το κάνει ιδιαίτερο μες στην τραγικότητά του.

«Πολιτική σάτιρα»
σελ. 74

Στίχοι πολιτικής σάτιρας, για βασικά γεγονότα που συνέβησαν το διάστημα από το τέλος του 2015 μέχρι και το 2017, στη χώρα μας κυρίως, για να γελάσετε, να χαρείτε και να μας... κλάψετε.

«Το χρονικό 6 μηνών μιας κυβέρνησης “Πρώτη φορά αριστερά”»
Πολιτική σάτιρα σελ. 310

Η πορεία μιας κυβέρνησης της Αριστεράς για πρώτη φορά στην Ελλάδα και στον ευρωπαϊκό χώρο. Ποιήματα και σχόλια σε τόνο ενθουσιώδη, σοβαρό ή σκωπτικό και προβληματισμένο, με αναφορά στα καθημερινά γεγονότα των πρώτων 6 μηνών. Με την ελπίδα, την προσμονή, την αγωνιώδη αναμονή αν θα τα καταφέρει μέσα στις δύσκολες συνθήκες και με τη δεδομένη απειρία των στελεχών της. Προβλήματα και προβληματισμοί από τη θέση του συμπαθούντος.
Διάθεση: Εκδόσεις Παρασκήνιο (Σόλωνος 76 τηλ. 210 3648170) ή παραγγελία για αντικαταβολή στο τηλ. 210 2755317 και 6948855077 και στο easywriter σε e-book για ηλεκτρονικό διάβασμα με μειωμένη τιμή.
ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2024 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet