Εξώδικο του Μ. Μπαλαούρα για το συκοφαντικό δημοσίευμα

ՋǠ- ӵ枴糧 ��ᱩ讠11/7/3.12.2015 尟ꡩ尥 ᱬ朗� �հﵱ㥟ﵠϩ꯭﬩꾭, 74 ¯���ʯ魯⯵륵�ܤᲠ�ͅS ć̏ʑTɁӬ  骜 쥠 �᭡㪡鼴紡 ꡩ 䩡䩪᳟ᠡ�嶡롩ﰯߧ���䱵윴�ĥ�ᠲ2 ֥Ɐ�ﵠ2016. (EUROKINISSI/ÉّÏӠʏ͔QɍǓ)

Οπως φαίνεται, οι μεγαλοϊδιοκτήτες των μίντια αισθάνονται πολύ ισχυροί, ώστε να παραβιάζουν όχι μόνο κάθε δεοντολογία, αλλά και τους νόμους, που υποτίθεται ότι ισχύουν για όλους, δυνατούς και αδύναμους.
Μετά την αποστομωτική απάντηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μάκη Μπαλαούρα στο συκοφαντικό δημοσίευμα των «Νέων» (22.3.2018), κανείς από τους υπεύθυνους για τον σκόπιμο διασυρμό του δεν ένιωσε την ανάγκη αποκατάστασης της αλήθειας. Τις επόμενες μέρες η εφημερίδα συνέχισε να αναφέρεται σε κάποιους που «προσπαθούν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα» και να προβάλλει τη μεγάλη επιτυχία της για τον «πολιτικό σάλο από την αποκάλυψη σχετικά με τη φωτογραφική τροπολογία για τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μάκη Μπαλαούρα». Ενώ παρουσίαζε την απάντηση του βουλευτή στο συκοφαντικό δημοσίευμα με διατυπώσεις όπως «προφάσεις εν αμαρτίαις, συνειδητά ψεύδη ή διαστρέβλωση της πραγματικότητας».
Μόνο στις 26.3.2018 εδέησε να «διορθώσει» το «λάθος» της δημοσιεύοντας στην 15η σελίδα της εφημερίδας ένα κείμενο που αντιπροσώπευε μέρος μόνο της δήλωσης του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, παρουσιάζοντας τη όχι ως επανόρθωση, αλλά σαν «θέση του βουλευτή Μ. Μπαλαούρα».
Μετά από αυτή τη μεταχείριση, ο Μ. Μπαλαούρας έστειλε «εξώδικη διαμαρτυρία και πρόσκληση» στην εταιρία Alter Ego, τον διευθυντή Γ. Μαντέλα και τον συντάκτη Β. Κανέλλη, με την οποία επικαλείται το άρθρο 37 του ν. 4356/2015, που υποχρεώνει την εφημερίδα «να ανακαλέσει ρητά την προσβολή στην ίδια ή σε ανάλογη θέση της εφημερίδας, σε έκταση και μέγεθος ανάλογα με το επιλήψιμο δημοσίευμα», και ζητάει αποκατάσταση σε προθεσμία που ο πιο πάνω νόμος ορίζει.
Ο βουλευτής επιφυλάσσεται να ζητήσει την αποκατάσταση της τιμής και της υπόληψής του με κάθε νόμιμο τρόπο ως πολίτης που προσβλήθηκε από το δημοσίευμα της εφημερίδας.

ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2021 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet