ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΟΜΟΒΡΟΝΤΙΑ ΚΑΙ ΥΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑΟ απολογισμός του πρώτου μήνα της νέας κυβέρνησης είναι προφανές ότι περιέχει ελάχιστο καθαρά κυβερνητικό έργο. Η εξουδετέρωση της ασφυκτικής παγίδας που της είχαν ετοιμάσει, απαίτησε από την κυβέρνηση υπερβολική δαπάνη χρόνου και ανθρώπινων δυνάμεων.
Η καθυστέρηση στο νομοθετικό έργο, καθώς και στην οργάνωση κρίσιμων τομέων της διοίκησης, όπως, για παράδειγμα, οι φορολογικοί μηχανισμοί, θα μπορούσε να εκθέσει την κυβέρνηση σε μια -έστω και άδικη- κριτική ότι είναι σε θέση να διαπραγματεύεται με τους δανειστές, αλλά δεν δείχνει την ίδια ετοιμότητα και να κυβερνήσει.
Η συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου την περασμένη Παρασκευή ήρθε να καλύψει το κενό, με τον πρωθυπουργό να ανακοινώνει τις άμεσες νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης και να δίνει στους υπουργούς το μήνυμα «λιγότερα συνθήματα και πιο πολλή δουλειά».
Με νομοσχέδια που κατατίθενται μέσα στην επόμενη βδομάδα (για την ανθρωπιστική κρίση, την προστασία πρώτης κατοικίας, τις ληξιπρόθεσμες οφειλές και τη φοροδιαφυγή, με την ανακοίνωση της ανάκλησης μελέτης για τις Σκουριές και το κλείσιμο των στρατοπέδων κράτησης μεταναστών κάνει η κυβέρνηση το επίσημο ντεμπούτο της στο δύσκολο πεδίο του κυβερνητικού έργου. Όπου θα κριθεί σε σημαντικό βαθμό και η ικανότητά της να αξιοποιεί στο έπακρο τα περιθώρια δράσης, που της ορίζουν τα ασφυκτικά πλαίσια της καταστροφικής λιτότητας. Και, συνεπώς, η ικανότητά της να αντιστοιχηθεί τόσο με τις δεσμεύσεις των προγραμματικών δηλώσεων, όσο και με τις ανάγκες των λαϊκών τάξεων, αλλά και της οικονομικής ανάκαμψης.
ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2023 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet